17. aug
Jubel: Alexander Reichenberg (t.v) jubler sammen med Patrick Thoresen (41) under landskampen mot Tyskland lørdag.
Foto: NTB/Scanpix
 
Reichenberg og Thoresen scoret i Norge-seier
(Norge-Tyskland 5-2) Norges hockeyherrer vant 5-2 mot Tyskland på Lillehammer lørdag. Alexander Reichenberg og Patrick Thoresen tegnet seg på scoringslisten, og sistnevnte ble også kåret til Norges beste spiller.

Publisert: 08.apr.2017 21:03
Oppdatert: 08.apr.2017 21:41

Lørdag vant Norge 5-2. Målene ble scoret av Alexander Reichenberg, Jørgen Karterud, Patrick Thoresen, Ken Andre Olimb og Mathias Trettenes. Thoresen hadde i tillegg en målgivende pasning. Hamar-gutten ble kåret til Norges sin beste spiller.

Trener Petter Thoresen sa følgende til TV2 etter den andre av to kamper mot Tyskland på Lillehammer.

- Det er all grunn til å være stolt av disse to kampene. Vi klarer å holde roen, og det er jeg veldig fornøyd med. Gutta viser stor arbeidsmoral, og er disiplinært. Det er noen småting vi må lære av, men det er alt i alt bra.

Far Thoresen var fornøyd med produksjonen.

– Det er veldig bra å score ti mål mot en så sterk nasjon som Tyskland. Det er noe man har all grunn til å være stolt av. I perioder var vi rufsete i dag, men holder roen og klarer å komme tilbake i tredje periode ved å score et par mål. Det er stor arbeidsmoral og disiplinert stort sett hele tiden, sa Thoresen til TV 2.

De første 20 minuttene var målløse, men Norge fikk en pangstart på midtperioden. Etter bare 31 sekunder lå pucken i nettet da Alexander Reichenberg scoret på en puck fra Ken André Olimb. Ikke lenge etterpå doblet Jørgen Karterud til 2-0.

Landslagssjefen så sin sønn Patrick Thoresen gjøre Norges tredje fulltreffer etter 28.42.

Tyskland reduserte to ganger mot slutten av perioden etter scoringer fra Matthias Plachta og David Wolf.

Ken André Olimb tegnet seg på scoringslista med litt under ti minutter igjen å spille. Mathias Trettenes la på til 5-2 halvannet minutt før slutt.

Torsdag vant Norge 5-1 mot Tyskland. Også da storspilte Patrick Thoresen.

Kampfakta:

Norge – Tyskland 5-2 (0-0, 3-2, 2-0)

823 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (20.31) Alexander Reichenberg (Ken André Olimb), 2-0 (21.34) Jørgen Karterud (Villiam Strøm), 3-0 (28.42) Patrick Thoresen (Jonas Holøs, Olimb), 3-1 (32.41) Matthias Plachta (David Wolf, Brent Raedeke), 3-2 (39.35) Wolf (Raedeke, Plachta).

3. periode: 4-2 (50.36) Olimb (Holøs, Thoresen), 5-2 (58.25) Mathias Trettenes (Thomas Olsen, Karterud).

Utvisninger: Norge 4 x 2 min., Tyskland 5 x 2 min.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke