24. jun
UTESTENGES: Martin Rønnild.
Foto: Arve Hovelstuen Blystad
 
Rønnild fikk fem kampers karantene
Storhamars Martin Rønnild må sone fem kampers karantene etter sammenstøtet med Lillehammer-keeper Christoffer Bengtsberg.

Publisert: 21.des.2018 14:02
Oppdatert: 22.des.2018 11:12

Martin Rønnild synes det er en streng straff:

- Jeg synes det er veldig strengt. Farten var stor, og jeg klarte ikke å komme meg unna. Det skjedde så fort. Jeg håper det går bra med Christoffer Bengtsberg, sier Martin Rønnild. 

Situasjonen oppsto i 1. periode, og Lillehammer-keeperen var tydelig groggy etter sammenstøtet, og måtte hjelpes av isen.

Her er begrunnelsen fra disiplinærutvalget:

"Hendelsen er fra GET-kampen mellom Storhamar og Lillehammer den 18.12.2018. Storhamar spiller nummer 22, Martin Rønnild, er innrapportert av HIHF for en takling utført mot spiller nummer 39 hos Lillehammer, Christoffer Bengtsberg. Situasjonen er vurdert opp mot regel 124 Takling mot hode og nakke. DISU har sett videoopptak av hendelsen.

Storhamar er i angrep der Rønnild frakter pucken skrått mot mål langs den forlengede mållinjen inn mot Bengtsberg og Lillehammer sitt mål. Det er en forsvarende spiller på hver side av Rønnild som gjør at han må holde sin retning mot mål fra siden. I det Rønnild avslutter et skudd holder Bengtsberg en lav og naturlig posisjon i målgården. Bengtsberg stopper skuddet og i det pucken kommer i retur har Rønnild samme retning og fart inn i målgården der han treffer målvakt Bengtsberg.

Bengtsberg opprettholder like forut for taklingen en naturlig posisjon og høyde. Regelverket er tydelig når det kommer til kontakt med målvakten i målfeltet. Når en spiller velger å bevege seg i dette området skal spilleren vite at dette medfører en høyere risiko for kontakt med målvakten. I nærværende sak treffer Rønnild målvakten direkte mot hodet og han må bære det fulle ansvaret for situasjonen og den farerisiko han utsetter målvakten for.

Oppsummert: Dette er en takling mot hode og nakke. Kontakt med målvakten i målfeltet er ikke tillatt. Det er stor skaderisiko ved denne type handlinger."

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke