18. aug
LANDSLAGSDUO: Eirik Salsten (t.v.) og Martin Rønnild er Storhamars representanter i den norske troppen. Christian Bull har måttet melde fravær på grunn av skade.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
Salsten: - Vanskelig å svare på hvorfor vi spiller bedre i CHL
Eirik Salsten (24) var god da Storhamar kom tilbake mot Skellefteå. Han mener det er enklere å møte de europeiske topplagene.

Publisert: 07.nov.2018 13:16
Oppdatert: 07.nov.2018 13:28

Selv om Storhamar leder eliteserien i Norge, har laget ofte slitt med å komme opp det samme nivået som de gjør i CHL.

Tirsdag lå de under 4-1, men et kanonsterkt comeback sørget for at selveste Skellefteå har kniven på strupen i returoppgjøret tirsdag 20. november.

Les også: Thoresen best betalt av idrettskjendisene 

Hamar-gutten Eirik Salsten, som reiste med landslaget til Polen i dag, sier følgende om forskjellen på å spille i Norge og i CHL.

- Det er vanskelig å svare på hvorfor vi spiller bedre i CHL enn i Norge. Det høres kanskje dumt ut, men i CHL møter vi spillere som hele tiden tar kloke valg og vet hva de gjør, og det gjør det lettere for oss å agere ut ifra det, sier Salsten til HA-sporten.

Salsten, Niklas Fogström og Martin Rønnild var gode tirsdag, og de fikk ros av tidligere landslagsklippe Ole-Kristian Tollefsen på Viasat-sendingen. 

- Det var en del spillere som gjorde en bra kamp, sa han og fikk spørsmål om hvilke spillere han ville framheve. 

- Jeg synes rekka med Fogström, Rønnild og Salsten spilte veldig bra, svarte Tollefsen.

Les også: Larrivée: Det aller beste vi har levert

Salsten var glad for at rekken hadde god flyt.

- Vi skatet veldig mye, og jeg kjente at jeg var sliten etter førsteperioden. Men vi fikk litt hvile i pausen, og så var det bare å gå ut og kjøre på igjen, sier Salsten, som er på reisefot da HA-sporten snakker med ham.

- Det blir fint å få en tur ut med landslaget nå. Det er dette vi spiller og kjemper for, så jeg gleder meg, avslutter han. 

Norge skal møte Østerrike, Polen og Danmark i løpet av helgen. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke