buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
USANT: Aleksander Smirnov, her fra sin siste periode som Storhamar-trener, tilbakeviser at han har uttalt seg om russisk doping, Norge og bruk av astmamedisin.
ARKIVFOTO: HA
 
Sasja beklager utspill om astma og dopingbruk
Alexander Smirnov ber om unnskyldning til "alle i norsk idrett" etter uttalelser om bruk av astmamedisiner og russisk doping.

Publisert: 04.des.2017 19:55
Oppdatert: 04.des.2017 19:56

Det er VG som har vært i kontakt med Storhamar-legenden.

- Jeg vil be om unnskyldning til alle i norsk idrett. Det er en beklagelig situasjon for meg. Jeg ville aldri ha sagt noe negativt om norske langrennsløpere og skiskyttere, sier Alexander Smirnov til avisen.

- Alle er asmatikere

Unnskyldningen kommer etter uttalelser som ble plukket opp av engelskspråklige Inside The Game.

- Det er vanskelig for meg å si hva som foregår. Det kan ha med politikk å gjøre. Men hvis du graver dypere, bruker også utøvere fra andre nasjoner doping, og IOC jakter bare på Russlands lag (tropp), sa Smirnov ifølge R-Sport og Inside The Games.

Deretter skal han ha fulgt opp slik:

- Hvis du ser på de samme norske skiløperne, skiskytterne, da er de alle astmatikere. Og alle kjenner godt til dette. Stort sett, hvis de har astma og hvis de er syke, burde de delta i Paralympics, sa Smirnov.

Tilbakeviser uttalelser

Men overfor VG tilbakeviser han at han har sagt noe som helst om noe som har med Norge, astma eller doping å gjøre. Videre understreker den nåværende assistenttreneren for KHL-laget AK Bars at han respekterer norske skiløpere, at han mener Norge er verdens beste skinasjon, og at det ikke var i hans tanker å beskylde noen for noe.

- Det kom opp på slutten av intervjuet, som handlet om ishockey og Lillehammer-OL i 1994. Han stilte spørsmål om astma, og jeg svarte at jeg ikke visste noe om det. Det var ikke et seriøst spørsmål, og ikke et seriøst svar. Jeg bare lo av det, og sa at jeg ikke vet hva som skjer, sier Sasja til VG.

- Ville aldri falt meg inn

- Det ville ikke falle meg inn å si noe negativt om norske utøvere. Det var et langt intervju, men det handlet ikke om doping, sier Alexander Smirnov til VG.

I ettertid har han opplevd en del medieoppslag og påfølgende støy for sitatene som han altså tilbakeviser på det sterkeste. 

Smirnov spilte for Storhamar i ni sesonger fra 1996 til 2006. Han vant VM-gull med Russland i 1993 og deltok i OL på Lillehammer i 1994. I 2008 tok han Storhamar til NM-gull som trener, før han kom tilbake og ledet laget til NM-finale i 2015/2016-sesongen der det ble tap mot Stavanger Oilers.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat