18. aug
FOLKSOMT: Forrige sesong var det 5.230 tilskuere på folkespillerkampen. De fikk inn om lag 700.000 kroner.FOTO: Trond Lillebo
 
Folkespillerkampen sikrer neste sesong
Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen er veldig glad for folkespillerkampen. Denne gangen sikrer den neste sesongs satsing.

Publisert: 09.jan.2017 15:51
Oppdatert: 09.jan.2017 16:24

Folkespillerkampen skal spilles 22. januar mot Vålerenga. Denne kampen har vært en suksess. Pengene går til sporten, og forrige sesong var Scott Hotham og Martin Blakseth Huse folkespillerne.

Opplegget er at hver bedrift bidrar med to kroner per tilskuer, med et maksbeløp på 6.000 kroner. Forrige sesong støttet 125 bedrifter folkespillerkampen, og det kom inn om lag 700.000 kroner.

– Viktig tiltak for sporten

– Nå har vi ni utlendinger i stallen allerede. Nå blir dette en investering for neste sesong, og sikrer det sportslige produktet. Dette er et veldig viktig tiltak for sporten i Storhamar, sier sportssjef Sjur Rakstad-Larsen.

Foran denne sesongen kom sportsutvalget for sent i gang i med spillerjakten fordi de ikke hadde noe budsjett å forholde seg til.

’– Vi får et helt annet utgangspunkt nå, sier Sjur Rakstad-Larsen, og forteller at de allerede er i gang med forberedelsene for neste sesong.

Planlegging og evaluering Oskar Östlund, Robert Hestmann, Lars Løkken Østli, Erik de la Rose, Joey Tenute, Joakim Jensen, Christian Larrivée, Hampus Gustafsson, Patrik Bäärnhielm og Mikael Zettergren har kontrakt også neste sesong.

– Vi starter skikkelige samtaler med spillere i disse dager. Jeg synes vi har et bra utgangspunkt for å bygge et lag nå. Vi har en bra stamme i bånn, sier sportssjef Rakstad-Larsen.

Sportsutvalget med Sjur Rakstad-Larsen, Pål-Jan Stokke og Torbjørn Orskaug står for planlegging og evaluering, sammen med hovedtrener Sjur Robert Nilsen.

– Vi evaluerer alle spillerne. Hva er vi ute etter, hvilke egenskaper? Det er en grundig prosess, sier sportssjefen.

Vil beholde Nilsen

Trenerne står også på dagsorden for sportsutvalget - som HA-sporten skrev om mandag. Sjur Robert Nilsen skrev under på en ettårskontrakt før denne sesongen.

– Det er ingen tvil om at vi vil forlenge med hovedtrener Sjur Robert Nilsen, og han er positiv. Så får vi se. Vi skal ha en skikkelig prat i nærmeste framtid, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Storhamar fortsetter borte- turneen sin med kamp mot Stjernen i Fredrikstad torsdag. Første hjemmekamp er folkespillerkampen 22. januar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke