24. aug
TILBAKE: Patrick Thoresen, som her blir intervjuet av sportsredaktør Rune Steen Hansen, er glad for å være hjemme i moderklubben.
 
Slik er Thoresens utenlandsklausul
Leder av sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, forteller at Storhamar vil få igjen penger dersom Patrick Thoresen velger å bryte kontrakten med klubben.

Publisert: 24.mai.2017 10:21
Oppdatert: 24.mai.2017 11:00

Tidligere i dag ble det kjent at Patrick Thoresen vender hjem til Storhamar.

Og selv om 33-åringen skal starte sesongen i Storhamar, er det ikke sikkert at han blir i Hamar ut hele kontraktsperioden.

Les også: Thoresen glad for å være hjemme

Thoresen står nemlig fritt til å bryte kontrakten fra 1. desember 2017 til 31. desember 2017.

- Det var en enorm lettelse for oss å få dette klart. Vi har gått og lurt like mye som alle andre, og vi har håpet hele tiden. Det var veldig godt da Patrick ringte meg og fortalte at han hadde bestemt seg, sier Sjur Rakstad-Larsen til HA-sporten.

Han forteller følgende detaljer om Thoresens kontrakt. 

- Klausulen gjør at Patrick kan bryte kontrakten i perioden mellom 1. desember og 31. desember. Og det vil da utløse en fee for oss - som gjør at vi vil få tilbake lønnen Patrick har hatt mens han har spilt hos oss. Og det gjør at vi kan hente erstattere, sier Rakstad-Larsen.

Maks fem utlendinger

Storhamar har tre utlendinger under kontrakt: Oskar Östlund, Jimmy Andersson, Hampus Gustafsson, i tillegg til at det er ventet at Victor Svensson signerer i løpet av kort tid. 

Rakstad-Larsen forteller at klubben vil være varsomme med å hente flere utlendinger. 

- Vi tenker å ha fem utlendinger fra start. Det gjør at vi har muligheten til å kunne gjøre endringer underveis, forteller han. 

Måtte ha klausul

Hovedpersonen er glad for at alt har ordnet seg, og han forteller om viktigheten av å ha en utenlandsklausul.

- Det er bra for meg, for plutselig kan det være at jeg kjenner at dette ikke var noe for meg: At jeg føler at jeg fortsatt har noe å gjøre ute i Europa. Og da hadde det ikke vært noe bra om jeg skulle gått her og ikke fått dra. Det hadde ikke vært bra for noen, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke