buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FOTO: FREDRIK OLASTUEN
 
Slik opplevde TV-kommentatoren rekordkampen
Da jeg ankom CC Amfi klokka 17.00 søndag kveld for å kommentere Storhamar- Sparta for TV 2, ante jeg lite om at det skulle skrives hockeyhistorie.

Publisert: 13.mar.2017 22:51
Oppdatert: 13.mar.2017 22:54

Riktignok var det en viktig kamp hvor vinneren kunne skaffe seg matchpuck i Sarpsborg på tirsdag, men utfallet av thrilleren hadde ingen drømt om.

17:00: Jeg ankommer hallen og møter min makker Dima Smirnov. Vi gjør de vanlige forberedelsene, leser oss opp på fakta og staker ut kursen for hva vi skal snakke om.

18:00-20:30: Kampen går sin gang. Erik de la Rose sender Storhamar i ledelsen i den andre perioden, og man sitter med en følelse av at Storhamar har god kontroll på oppgjøret, men tidlig i den tredje perioden slår Sparta tilbake ved Henrik Knold. Det er klart for sudden death. Den forrige kampen vi kommenterte var den første kvartfinalen på Hamar. Den gikk også til spilleforlengelse, men da avgjorde Sparta etter drøye minuttet. Vi håpet på litt mer spenning denne gangen, men ante fortsatt ingenting om hva som var i ferd med å utvikle seg.

22:40: Rino Løkkeberg informerer oss i en av pausene om at Spartas klubbrekord er slått. Storhamars rekord står for fall like etter, og man har begynt å sikte seg inn mot ny norsk rekord. I pausa etter den sjette perioden tikker det inn en tekstmelding fra samboeren: «Har dette skjedd før?», lyder spørsmålet. Etter å ha sjekket opp fakta svarer jeg at det er sju minutter og to sekunder til ny norsk rekord. Og sju minutter og tre sekunder inn i den sjuende perioden kan jeg meddele at vi har ny norsk rekord i lengde på en hockeykamp. Og fortsatt er det langt igjen til europa- og verdensrekord. Helt vilt!

00:00: Det er annonsert i hallen at mediekuben vil starte på nytt ved midnatt. Det skjer ikke før noen minutter senere. I stedet er det TV 2s linjer som går ned for telling ved midnatt. Fortvilte supportere og hockeyentusiaster tar helt av på sosiale medier og krever at TV 2s linjer kommer opp igjen. Meldingene når oss etter hvert, og Dima begynner å kontakte folk i TV 2. Panikken har for alvor spredd seg, og vi håper inderlig at kampen ikke avgjøres for svarte skjermer. Hellet er heldigvis med oss, og like før periodens slutt er sendingen igjen oppe og går. Mikael Zettergren hadde en eventyrlig mulighet til å avgjøre mens sendingen var nede, men Samuel Ward reddet (heldigvis) skuddet fra svensken. Når man først skal sitte der i seks timer for å snakke hockey, er det tross alt greit at de som følger kampen får med seg avgjørelsen.

00:09: Den åttende perioden er over. Internett koker og det virker som hele Norge og resten av hockeyverden følger det historiske som er i ferd med å skje. Etter hvert kommer info om at kioskene er tomme, og ryktene går om at Storhamar-spillerne har forsynt seg av maten Sparta skulle få etter kampen. De skulle vise seg å ikke være sanne, men sarpingene har fått Hamar-gutten Eirik Børresens mor til å forsyne laget med gulrotkake. Om ikke kampen var spesiell fra før sitter det nå hockeyspillere og spiser kake underveis i kampen. Surrealistisk! I boksen sitter jeg og Dima og angrer bittert på at vi bare spiste en vaffel i den første pausa. Nå er det kun kaffe og Bonaqua igjen. og savnet etter fast føde begynner å merkes. Vi kan bare tenke oss hvordan spillerne har det nede i garderoben.

Borte er flippass med reker, kongen av Danmark og alle mulige hockeyklisjéer. Nå står det kun to lag igjen som kjemper til siste slutt. Når det går opp for oss verdensrekorden faktisk står for fall, føler vi oss små oppe i det hele. Det var rett og slett rørende å se de gjenværende tilskuerne reise seg og gi stående applaus, og jeg kunne erklære at det var satt verdensrekord i lengde på en hockeykamp i CC Amfi.

Før den ellevte perioden ble Jahn Teigens «Optimist» spilt, og da de resterende tilskuerne stemte i på allsang, skjønte man at dette var noe spesielt. Vi hedmarkinger er jo kjent som litt trauste og det skal noe ekstra til for at vi slipper oss løs på den måten.

Den ellevte perioden varte og rakk og vi begynte å få troa på at vi faktisk skulle få periode nummer 12. Så dukket Joakim Jensen opp. Mannen har scoret over 250 mål for de gule og blå, og det måtte bare være han som avgjorde det hele. Jeg har dagen etter sett opp igjen målet utallige ganger, men kan ikke si at jeg husker det. Alt bare slapp og det var en merkelig følelse å høre meg sjøl ta helt av. Det føltes nesten som om jeg ikke var til stede. Om Sparta hadde vunnet kampen tror jeg at jeg hadde mista hodet på akkurat samme måten. Og sjelden har vel Storhamars slagord «vi gir oss aldri» passet bedre. Keeperne hos begge lag ble fortjent kåret til sine lags beste spillere, og selv om bortelagets beste ofte får pipekonsert i CC Amfi, kunne det ikke høres en eneste lyd av plystring i arenaen. De drøyt 1.500 tilskuerne som var igjen ga sammen med meg og Dima stående ovasjoner til Samuel Ward, som på tross av 94 redninger kom ut av kampen som taper.

Mandag formiddag kontaktes jeg av BBC og får forespørsel om å delta på live radio i England via skype mens Dima skal intervjues på russisk tv før faren Alexander Smirnovs AK Bars skal spille kamp i sluttspillet.

Det har ennå ikke gått opp for meg at jeg fikk æren av å kommentere verdens lengste ishockeykamp, og det vil nok ta en stund. Og selv om kampen var alt annet enn velspilt de siste sju periodene, og vi begynte å slippe opp for temaer å prate om, hadde jeg gladelig gjort det samme en gang til i kveld hvis muligheten bød seg.

Det er på kvelder som dette det virkelig går opp for en at hockey er verdens mest fascinerende lagidrett. Takk for kaffen!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat