24. jun
DUO: Jeff Jakobs (t.v.) og Fredrik Söderström vil få muligheten til å forme sitt eget lag. Her er guttene avbildet i Hamar sentrum. FOTO: Bendik Havdal Eriksen
 
Sportsutvalget må ta et skritt ned - Söderström blir også sportssjef
Fredrik Söderström (39) skal ikke bare lede Storhamar som trener. Han skal også bestemme hvilke spillere klubben skal knytte seg til.

Publisert: 06.mai.2017 09:06
Oppdatert: 06.mai.2017 09:17

Da HA-sporten forsøkte å få et lengre intervju med Sjur Rakstad-Larsen, fikk vi beskjed om at det er styreleder Njål Berge som skal uttale seg om hendelser og prosesser fra fortiden, mens Fredrik Söderström skal uttale seg om nye spillere og mulige spillere i avgang.

Les også: Derfor gikk Eikrem Haugen til Stjernen.

ny sjef

Da HA-sporten spør Berge om hvorfor Rakstad-Larsen ikke er klubbens talspersonen, svarer styrelederen følgende:

– Det er fordi han ikke er sportssjef i klubben, sier Berge til HA-sporten.

– Men det er han som har hatt ansvaret tidligere?

– Ja. Men nå er det Fredrik som er sportssjef i klubben. Han har ønsket det selv. Og da han ønsket det selv, følte vi at det var riktig.

– Hva skjer med sportsutvalget?

– Sportsutvalget blir som før, men de har ikke det øverste ansvaret lenger. Men Sjur blir Fredriks viktigste støttespiller, og de kommer til å ha mye kontakt, sier Berge, som vil la den nye treneren vurdere Storhamar-framtiden til Eirik Skadsdammen, Martin Blakseth Huse og Martin Gran i løpet av kort tid.

– De spillerne er en del av det jeg kaller markedet. Det høres kanskje kynisk ut, men det er slik vi må tenke dersom vi skal kunne være med i toppen og kjempe, sier han.

Les også: Håper å samle inn 300.000 kroner til Storhamar.

naturlig valg

Fredrik Söderström vet at han legger press på seg selv med dette valget, men han er klar på at han er villig til å ta risikoen.

– Jeg synes det er ganske naturlig at det er jeg som skal ha det ansvaret for den biten. Jeg og Jeff (Jakobs) skal spille inn navn, og så skal Sjur (Rakstad-Larsen) og Pål-Jan (Stokke) ta seg av forhandlingene med spillerne, sier svensken.

Positivt Jimmy-møte

Söderström har brukt dagene i Hamar på å sette seg inn i laget, og han har snakket med en gammel kjenning: Jimmy Andersson.

Og han fikk et godt inntrykk av den tidligere Storhamar-backen.

– Det vakre for meg med Jimmy: Jeg trenger ikke å tenke på det som har skjedd tidligere. Jeg hadde et godt møte med ham. Han bor i Hamar, har en god alder og er en stabil spiller. Det er liten risiko ved å hente ham, og det er ingen vits å gå over bekken for å hente vann, sier Söderström til HA-sporten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke