18. aug
DING, DING, DING: Her slåss Kodie Curran og Tallak Lyngset søndag.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
Banket Vålerenga
Storhamar var best i alt - både med og uten hansker på.

Publisert: 08.okt.2017 16:23
Oppdatert: 08.okt.2017 20:18

(Storhamar - Vålerenga 5-1)

Det var ikke bare foran målene Storhamar var bedre enn Vålerenga. Da det ble slåsskamp på tampen av tredjeperioden, holdt Martin Rønilld Martin Laumann Ylven til uavgjort, mens Kodie Curran ga Tallak Lyngset rundjuling.

- Det er frustrasjon som tar over. Vi ligger under 5-1, og Tallak får en slashing etter at dommeren har blåst, som vi må reagere på. Jeg så ikke situasjonen med Tallak, for jeg var opptatt med min egen, sier Ylven, som ikke synes Storhamar er tøffere å møte enn tidligere.

- Det er absolutt ikke vondere å møte dem, men de har mange bra puckspillere. Det er ikke vondt å møte dem, gjentar han. 

Lyngset fikk medisinsk behandling etter kampen, og HA-sporten fikk beskjed om at han ikke var klar for intervju.

Kodie Curran forteller følgende om dramaet:

- Det var en fysisk kamp, og det skjedde mye etter at dommerne hadde blåst. Situasjonen eskalerte, og han jeg fightet med ønsket å slåss. Og da ble jeg glad, sier Curran, som var meget god. 

Storhamar dominerte banespillet totalt.

- Vi taper mot et mye bedre lag. De har ferdigheter som ikke vi har, og vi slipper inn scoringer på at vi mister pucken på farlige steder, sier VIF-trener Roy Johansen. 

Kodie Curran ble tildelt matchstraff av dommerne, mens Martin Rønnild fikk liten disiplinærstraff. Dermed må backen uansett stå over lørdagens kamp mot Lørenskog. 

pangstart

Storhamar brukte kun 75 sekunder på å ta ledelsen mot erkerival Vålerenga. Og medisinen var den samme som i sesongåpningen på Gjøvik i september: Christian Larrivée spilte til Jensen, som fant Dahlstrøm på bakre stolpe. Og han gjorde ingen feil da han avsluttet fra kloss hold.

Etter 11.29 ble ledelsen doblet da Joakim Jensen ble frispilt av Christian Larrivée. Oslo-gutten fikk pucken i slottet, og i løpet av kort tid var den klistret i hjørnet. 

Da Storhamar nærmest latterliggjorde Vålerenga med herlig, offensivt spill, kom også scoring nummer tre. Patrick Thoresen drillet seg fri bak mål, så opp og fant Victor Svensson i slottet. Han sendte pucken kontant i krysset.

Vålerenga reduserte da det gjensto et drøyt minutt. Fabian Gunnarsson, som ble hentet fra Mora tidligere i sesongen, pirket inn pucken fra kloss hold.

Robin Dahlstrøm scoret sitt andre mål da det gjensto 33 sekunder. Jimmy Andersson skjøt fra blålinja, og Oslo-gutten styret pucken elegant mellom beina til Steffen Søberg og i mål. 

ampert

Andreperioden endte uten scoring, men det smalt langt hardere ute på isen. Martin Laumann Ylven satte en stenhard takling på Kodie Curran midtveis, og da tok det fyr i CC Amfi.

Resten av perioden var preget av etterslengere og hardt spill.

Tredjeperioden var også preget av mange ampre situasjoner, og det tok skikkelig fyr da spillerne havnet i masseslagsmål på slutten. Og i det påfølgende overtallsspillet, satte Kjetil Martinsen inn kampens siste mål, nydelig assistert av Svensson. 

Storhamars lag:

Keepere: Oskar Östlund (Robert Hestmann)

1. rekke: Lars Løkken Østli, Christian Bull - Patrick Thoresen, Victor Svensson, Mikael Zettergren

2. rekke: Kodie Curran, Emil Frøshaug - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Robin Dahlstrøm

3. rekke: Jimmy Andersson, Simen Løvhaug Hansen - Martin Rønnild, Simen Andre Edvardsen, Kjetil Martinsen

4. rekke: Lars Erik Hesbråten - Steffen Thoresen, Eirik Skadsdammen, Jørgen Langdalen

 
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke