17. aug
TØFFE TAK: Lillehammer-spillerne går spennende dager i møte. Her fra finalekampene mot Christian Larrivée og Storhamar i 2018.
Foto: Trond Lillebo
 
Sprakk med to millioner på lønn
På tirsdagens ekstraordinære årsmøte i Lillehammer Ishockeyklubb kom det fram at klubben brukte rundt to millioner mer enn budsjettert på lønn i 2018.

Publisert: 26.jun.2019 09:58
Oppdatert: 26.jun.2019 10:13

For kort tid siden ble det kjent at Lillehammer ishockeyklubb hadde en minus på nesten to millioner kroner for 2018, og det i en sesong hvor de spilte NM-finaler og solgte ut Håkons hall i en kamp mot Storhamar. Det er snakk om en kortsiktig gjeld på om lag sju millioner kroner og en negativ egenkapital på 1,6 millioner kroner. Det kom også fram at det ble brukt nærmere to millioner mer på lønn enn budsjettert. Det ble forklart med bonuser og at spillerne ble lenger i klubben enn planlagt, noe som førte til høyere lønnsutgifter.

Les også: - Dette kunne ikke skjedd i Storhamar 

86 medlemmer møtte opp til det ekstraordinære årsmøte tirsdag. Det ble stilt mange spørsmål. I følge GD forklarte styreleder Tore Lien Bjørnstad, som kom inn som styreleder høsten i 2018, de dystre tallene med mange uerfarne personer i styret, et regnskapssystem som fungerte dårlig - og mangel på gode rutiner.

Det kom fram at kontrollkomiteen hadde kommet med bekymringsmeldinger uten at de fikk svar. 

Lillehammer Ishockeyklubben skal kutte 700.000 i lønnskostnader (til 7,3 millioner). Nå må de ha på plass en treårig handlingsplan hvor de må ha overskudd ved utgangen av 2021. Det er avtalt et møte med Norges Ishockeyforbund tirsdag. Det avgjør om klubben får fornyet lisens. 

De skal ikke signere flere spillere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke