buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
IKKE JUBEL: Pål Gulbrandsen og Stavanger Oilers vinner ikke i år.
 
Stavanger har bedre backer, men...
Stavanger har bedre backer enn Storhamar, men HA-sporten tror at keeper- og løpersiden til de gule og blå er god nok til å vippe Pål Gulbrandsens menn ned fra hockey-tronen.

Publisert: 08.sep.2017 07:00
Oppdatert: 08.sep.2017 07:06

Men det blir på ingen måte lett, for Stavanger-klubben har bygd en sterk organisasjon, de er helproffe – og de har levert gode resultater i CHL år etter år.

Stavanger har vunnet serien tre år på rad, mens man må se helt tilbake til Spartas gull i 2011, for å finne en annen norgesmester.

Det meste tyder på at Oilers kommer til å kjempe i toppen også denne sesongen, men laget har mistet viktige spillere. Dan Kissel og Mark van Guilder produserte elleville 177 målpoeng i fjor, fordelt på serie- og sluttspillet. Også Eric Nystrom, som var meget god i sluttspillet, er borte. Mens publikumsfavoritten Tommy Kristiansen har byttet ut DNB Arena med Krefeld Pinguine i den tyske toppserien. Backen Tim Kunes, som kom på Årets lag i fjor, har lagt skøytene på hylla. Det er ikke enkelt å erstatte disse spillerne, selv om direktør Pål Higson har et stort og god kontaktnett.

De hvite og svarte har fått inn flere gode løpere, men HA-sporten tror likevel at den offensive siden har fått et hardt slag. Og at de nå er avhengig av et bedre kollektiv, der de må regne med å ikke styre hver eneste kamp, men heller la motstanderne få diktere tempoet.

Landets hockeyeksperter er alle enige om at det kommer til å bli fryktelig jevnt i år. Og det tror vi også. Og vi tror at Oilers må ta til takke med andreplassen. Det er bra for norsk hockey.

Spillerstall

Keepere

Henrik Holm

Jakob Opsal

Jonas Wang Wikstøl

Backer

Curtis Gedig (EHC Olten)

Spencer Humphries

Mats Larsen Mostue

Daniel Bøen Rokseth

Dennis Sveum

Henrik Solberg

Villiam Strøm (Lørenskog IK)

Løpere

Eirik Børresen (Sparta)

Jonas Djupvik Løvlie (Lørenskog IK)

Svein-Petter Falk Larsen

Kristian Forsberg

Anders Tangen Henriksen

Magnus Hoff

Lassi Kokkala (Sport)

Peter Lorentzen

Henrik Medhus

Harrison Reed (Sønderjyske)

Tony Romano (Odense Bulldogs)

Eirik Salsten

Josh Soares

Markus Søberg

Trener

40-åringen fra Manglerud fikk oppgaven med å ta over etter Petter Thoresen som Oilers-sjef. Og han vant både serie- og sluttspillgull i løpet av sin først sesong som sjef. Han opplevde flere utfordringer i sitt første år, der ryktene sa at han hadde en splittet spillergruppe midtveis. Men han fikk likevel ut maks av gruppa og tok Oilers sjette strake pokal. Vinnerskalle.

Keeper

Henrik Holm har i snitt ikke sluppet inn over to scoringer per match de siste to sesongene, ser man på snittet hans. Fredrikstad-gutten er bunnsolid – uten de store styrkene eller svakhetene. Har tidligere blitt utfordret hardt av Ruben Smith, men har i år en langt yngre og mer uerfaren Jakob Opsahl - som skal forsøke å stjele spilletiden fra ham. Det blir spennende å se hvordan Holm vil takle å være lagets soleklare nummer én.

Backer

Stavanger har mistet gode Tim Kunes, mens Scott Macaulay ikke ble veid god nok til å få fortsette i klubben. Har fått inn Villiam Strøm fra Lørenskog og Curtis Gedig, som var outstanding da han spilte for Stjernen i 2015/16-sesongen. Har en kanonstrek backrekke. Gedig, Spencer Humphries, Dennis Sveum og Henrik Solberg er trolig blant de ti beste backene i ligaen. Strøm, Mats Larsen Mostue og Daniel Bøen Rokseth holder også høy klasse. Klubbens beste lagdel.

Løpere

Klubben har mistet Mark van Guilder og Dan Kissel. Trolig serienes to beste spillere sist sesong. I tillegg er Tommy Kristiansen forsvunnet til tysk hockey, mens Eric Nystrom, som var fantastisk i sluttspillet, er ferdig. Kjetil Martinsen og Petter Røste Fossen er også borte. Har hentet gode erstattere i Tony Romano, Lassi Kokkala, Harrison Reed, Eirik Børresen og Jonas Djupvik Løvlie. Har gjort en god jobb med å fylle hullene, men vil savne Kissel og Van Guilder.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat