23. aug
VIKTIG: Tommy Johansen, her avbildet under fjorårets utendørskamp mellom Stjernen og Sparta, vil få mye å gjøre denne sesongen.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
Stjernen må passe seg
Fredrikstad-laget er svekket, men HA-sporten tror at de rødkledde vil snyte Manglerud for den siste sluttspillplassen.

Publisert: 05.sep.2017 06:32
Oppdatert: 05.sep.2017 06:41

Av de seks spillerne som gjorde flest poeng for Stjernen i fjor, er fire av dem forsvunnet. Adrian Saxrud, Nick Jones og Robin Axbom sto for 71 målpoeng fra backplass – og ingen av dem er med videre. Victor Backman var blant seriens desidert beste spillere i fjor, og han vil bli sårt savnet i år. 

Les også: Kongsvinger blir jumbo

Stjernen venter, som Vålerenga og Frisk, på ny hall. Og det kan virke som om satsingen bærer preg av det. Den tidligere toppklubben, som var kjent for å utvikle egne, gode spillere, har ikke vært i semifinalen siden 2009-sesongen – og det er lite som tilsier at det skal skje den kommende sesongen.

Les også: Manglerud puster Stjernen i nakken

Niklas Bröms og David Hallström leverte til sammen 92 målpoeng i løpet av seriespillet i 2015/16-sesongen, men duppet ned til 50 poeng i fjor. Klubben er rett og slett avhengig av mer nettsus fra den svenske duoen.

Stjernen startet forrige sesong med amerikanske Josh Robinson i buret, men han endte sin Fredrikstad-karriere allerede etter tre kamper. Tommy Johansen, som hadde vært klubbløs siden Sparta takket ham for innsatsen noen måneder tidligere, kom inn – og han slet med å holde det nødvendige nivået. Nå må Johansen ta opp hansken, bite tennene sammen og vise at han er god nok til å stå på det øverste nivået. Manglerud kommer til å plage Stjernen fra første dropp. Og det vil bli en krig om den siste plassen.  Og da må Johansen ta over 90 prosent av skuddene har får på seg. 

Trener

Leif Strömberg

55 år gamle Leif Strömberg opplevde sine beste år som trener da han ledet Södertälje på midten av 2000-tallet. Laget klarte, tross mindre ressurser, å spise kirsebær med de store lagene på det øverste nivået i Sverige. Han fikk tidlig sparken da han trente et hardtsatsende Malmö i 2011, og har kun trent Sundsvall i Allsvenskan siden den gang. 

Keeper

Tommy Johansen, den tidligere Storhamar-målvakten, er lagets førstekeeper. Johansen hadde to tunge år i moderklubben Sparta, før han dro en lynrask tur til Nybro. Etter én kamp i Divisjon 1-klubben, ble han hentet til Stjernen. Johansen havnet under 90 i redningsprosent i serie- og sluttspillet i fjor. Sander René Berg (20) er talentfull, og han kan fort gjøre krav på mye spilletid denne sesongen. Lagets akilleshæl forrige sesong. 

Backer

Backsiden til Stjernen ser solid, men litt kjedelig ut. Danske Michael Eskesen, som spilte for Odense sist sesong, og som har vunnet flere titler med SønderjyskE, vil bli en viktig back for de røde. Magnus Eikrem Haugen var god for Storhamar sist sesong, og nå skal han forsøke å utvikle seg ytterligere i Fredrikstad-klubben. De fleste backene har sin styrke i det defensive spillet – og det har både fordeler og ulemper. En lagdel på det jevne. 

Løpere

Stjernen har mistet viktige løpere som Victor Backman (54 poeng) og Peter Wennerström (38 poeng). Og det vil de merke. Har fått inn gode rollespillere i Petter Røste Fossen (Stavanger Oilers) og Joacim Sundelius (Lørenskog), men vil trolig slite med å erstatte målpoengene som er blitt borte. 35-åringen Mathias Månsson (Dijon) må levere fra første dropp. Er trolig svekket fra i fjor. 

Stallen

Keepere

Tommy Johansen

Sander René Berg

backer

Michael Eskesen (Odense Bulldogs)

Filip Halvordsson (Mora IK)

Magnus Eikrem Haugen (Storhamar)

Joakim Hjelm

Markus Karlsson

Jesper Nipe

Sander Rønnild

Løpere

Isak Billet

Marcus Bryhnisveen

Niklas Bröms

David Hallström

Philip Lyngsmo Hansen

Mikael Resberg Mikalsen (Växjö Lakers HC J18)

Mathias Månsson (Dijon)

Dan Nygård 

Anders Pedersen

Sander Rekstad (Växjö Lakers HC J18)

Petter Røste Fossen (Stavanger Oilers)

Karel Slavata

Joacim Sundelius (Lørenskog)

Didrik Tollefsen

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke