23. okt
SPENT: Jimmy Andersson er usikker på hvilken mottakelse han kommer til å få tirsdag kveld, når hans Frisk Asker gjester gamleklubben Storhamar.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
Takket nei til Storhamar - selv om tilbudet var bedre
Nå forteller Jimmy Andersson om hvorfor han valgte Frisk Asker framfor Storhamar.

Publisert: 24.okt.2016 16:04
Oppdatert: 24.okt.2016 16:07

Backen avbrøt kontrakten med Storhamar etter forrige sesong, og lenge så det ut til at han skulle fortsette karrieren i 2. divisjon for Storhamars andrelag. 

Men det var fram til Frisk Asker tidligere i høst kom på banen og tilbød svensken en korttidskontrakt. Under den perioden imponerte Andersson såpass at Frisk Asker ønsket å forlenge avtalen til å gjelde ut sesongen.

Hadde tjent mer på Hamar

Før han signerte den nye kontrakten med Frisk Asker, kom også Storhamar på banen og tilbød svensken kontrakt ut sesongen.

Hamar-klubben kom med et kontraktstilbud som, ifølge Andersson selv, hadde sørget for at totalpakken rent økonomisk hadde gitt størst utbytte av Storhamar-spill. 

- Men det går ikke på penger, det gjør det ikke, forteller Andersson, som sa opp snekkerjobben på Hamar for å spille hockey på fulltid i Asker. 

Grunnen til at totalpakken hadde vært bedre på Hamar, er at han da kunne ha beholdt deler av lønnen som snekker.

Tøft valg

Han forteller at det var et vanskelig valg å velge Frisk Asker foran Storhamar.

- Storhamar kom med et tilbud veldig sent. Frisk hadde vist interesse og gjort veldig mye for at dette skulle passe for meg og familien, og det gjorde at jeg følte meg veldig ønsket der. Jeg så at de virkelig ville ha meg, og de har tilrettelagt veldig mye. Det setter jeg veldig pris på, forklarer han.

Tirsdag kveld står Jimmy Andersson på motsatt banehalvdel, når Frisk Asker gjester Storhamar.

Håper ikke folk buer på ham

Det blir en kamp med masse følelser for svensken.

- Det kommer til å bli kult å spille kamp i CC Amfi. Det blir mye følelser. Det er der jeg har tilbragt de siste seks årene, egentlig. Det skal bli kult å komme tilbake dit.

Backkjempen er spent på hvilken mottakelse han vil få fra hjemmefansen.

- Jeg håper at folk ikke buer på meg, i alle fall. Det er vanskelig å si. Jeg er motstander tirsdag, så jeg får ta det som kommer, smiler Andersson.

Feirer dersom han scorer

Mange spillere velger å tone ned feiringen dersom de scorer mot gamleklubben. Det har ikke Andersson planer om å gjøre.

- Sjansen er ganske liten for at jeg scorer, men dersom jeg gjør det, så blir det nok en liten feiring, ja, forteller han lattermildt.

- Gleder du deg, eller er du mest spent før tirsdagens kamp?

- Både og. Jeg gleder meg veldig mye til å spille der, og samtidig har det vært mitt andre hjem i seks år, og nå er jeg på feil side av banen, om jeg kan si det på den måten, det blir kult, avslutter svensken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke