25. aug
REISER HJEM: Petteri Nummelin reiser hjem til Finland. Han er blitt enig med klubben om å avslutte kontrakten. Her i aksjon på trening med Pål Johnsen i bakgrunnen.
FOTO: ARVE HOVELSTUEN BLYSTAD
 
Storhamar og Nummelin er blitt enige om å avslutte kontrakten
Petteri Nummelin (44) har spilt sin siste Storhamar-kamp. Han ga beskjed til spillerne tirsdag.

Publisert: 08.feb.2017 12:09
Oppdatert: 08.feb.2017 12:33

Sportssjef Sjur Rakstad-Larsen bekrefter at Petteri Nummelin reiser hjem til Finland.

- Vi er blitt enige om å avslutte kontrakten, og Petteri har vært veldig fair i prosessen. Skadeproblematikken hans har gjort dette utfordrende, samtidig som vi har fått inn backene Joonas Rönnberg og Christian Bull.

Petteri Nummelin har slitt mye med lysken denne sesongen, og han slo opp igjen skaden da han tråkket på en puck på trening. Den finske backen har spilt 17 kamper denne sesongen, og står bokført med tre mål og ti målgivende pasninger. Han skrev under på en ettårskontrakt før denne sesongen.

- Han var ingen dyr spiller for oss, sier Rakstad-Larsen.

Petteri Nummelin har en imponerende karriere bak seg. Han har 139 kamper i verdens beste hockeyliga, NHL. Han spilte for Columbus Blue Jackets og Minnesota Wild. 44-åringen har også spilt flere sesonger i de sveitsiske klubbene Lugano og Davos.

Nummelin er verdensmester med Finland, og var også med på å ta OL-sølv. 44-åringen har vært en stabil poengsanker i mange sesonger, en spillende back, og han har hatt flest målgivende pasninger i to VM-turneringer. Han er kåret til VMs beste back to ganger.

Finnen spilte mot Storhamar for den finske klubben TPS i Champions Hockey League forrige sesong.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke