21. aug
OFFENSIV: Mathias Saxrud, her avbildet i juni 2016, gleder seg til å få landslaget på besøk.
FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
Håper på 4.000 tilskuere og 150. 000 kroner
Markeds- og arrangementsjef i Storhamar, Mathias Saxrud, håper Hamar-publikumet strømmer til CC Amfi når landslaget kommer på besøk.

Publisert: 24.mar.2017 13:40
Oppdatert: 24.mar.2017 13:42

28.- og 29. april kommer det norske landslaget til Hamar for å gjøre de siste forberedelsene før VM - som går av stabelen 6. mai i Paris. 

Les også: Vil ansette daglig leder og sportssjef

Motstander Slovakia, som har flere gigantstjerner i NHL, kan komme til å ha med spillere som Marian Gaborik (Los Angeles Kings), Zdeno Chara (Boston Bruins), Tomas Tatar (Detroit Red Wings) og Marian Hossa (Chicago Blackhawks) dersom sesongen deres er over i NHL.

Nå håper Mathias Saxrud at det unike hockeypublikumet i Hamar støtter opp landslaget på lik linje med den støtten Storhamar har fått.

- Vi har satt oss et mål om å ha 4.000 tilskuere på begge kampene. Det er et hårete mål, men vi har et fantastisk publikum, så jeg ser ikke bort fra at vi kan klare det, sier Saxrud til HA-sporten.

- Landslaget har ikke spilt i Hamar siden 2007, og da var det ikke mange som kom hit. Nå har vi en annen publikumsinteresse, og jeg håper vi kan bevise for forbundet at det er vi som skal arrangere disse kampene. Landslaget skal spille kampene sine her, sier Saxurd. 

Under torsdagens dramatiske årsmøte på Iskroa, fortalte Dag Kjelsrud, som har sittet i klubbens økonomiutvalg at de "kun", for å bruke hans ord, har gått litt over 600 000 i pluss.

Les også: Tre Storhamar-spillere på landslaget

Nå får Storhamar en god mulighet til å spe på med ikke-budsjetterte midler. 

- Det er selvfølgelig et økonomisk konsept inne i bildet også, og vi får muligheten til å dra inn enda noen kroner som vi ikke har regnet med, sier Saxrud.

Petter Thoresen trener laget, mens Sjur Robert Nilsen er assistent. Patrick Thoresen er med dersom han ikke skader seg i forkant, og også Eirik Børresen, Alexander Reichenberg, Christian Bull, Mikkel Søgaard, Adrian Saxrud Danielsen og Anders Braavold er aktuelle for troppen.

- Det er veldig moro at vi trolig kan vise fram mange av våre egne til fansen. Men det er også en god mulighet til å se spillere man normalt ikke får se i Hamar. Det er ikke hverdagskost med store NHL-stjerner på isen i CC Amfi, gliser Saxrud. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke