23. okt
FORNØYD: Sjur Robert Nilsen etter seieren.
FOTO: FREDRIK OLASTUEN
 
Nilsen: - Var ikke et fint år
Sjur Robert Nilsen synes ikke det føltes spesielt å slå gamleklubben, men innrømmer at alt ikke var rosenrødt i Storhamar.

Publisert: 26.sep.2017 17:57
Oppdatert: 26.sep.2017 22:30

Sparta Warriors - Storhamar 3-2

Tre minutter ut i kampen kom Storhamars første store sjanse da Christian Larrivée klinte til og tvang Sparta-keeper Samuel Ward til komme over og gjøre en god redning.

Etter sju minutter reddet Emil Frøshaug Storhamar på streken da Oskar Östlund var utspilt og pucken var på veg inn i mål. Åpningsminuttene var jevne, men ti minutter ut i kampen ledet Sparta 9-3 i skuddstatistikken og hadde koblet et grep.

Fikk uttelling

Ved snaut ti minutter spilt fikk hjemmelaget også uttelling for presset og gikk opp i 1-0 ved Niklas Roest, som ikke blir tatt ut foran mål.

Spartas overtak gikk etter hvert over til dominans i en førsteperiode der Storhamar slet tungt.

Med 1.15 igjen av den første perioden ga Frøshaug vekk pucken på klønete vis foran eget mål, rett til Spartas Magnus Nilsen. Alene med Storhamar-keeperen gjorde han ingen feil og scoret 2-0.

Men mot spillets gang reduserte de gule og blå kjapt med en scoring av Joakim Jensen. 2-1 sto seg ut den første perioden, etter tjue minutter der Sparta var det desidert beste laget.

- Den første perioden var vi totalt dominerende og burde ledet mer. Målet vi slipper inn på slutten gir de et unødvendig håp. Det ville ikke vært ufortjent om vi leder 3-0 etter førsteperioden, sier Sparta-trener Sjur Robert Nilsen.

- Overrasker det deg at dere er så mye bedre enn Storhamar i førsteperioden?

- Nei, det overrasker meg ikke. De var ikke spesielt imponerende borte mot Stjernen heller. Man så noen tendenser der også, sier han, og legger til:

- Men det hører med at de har spilt mange kamper nå og helt sikkert er slitne.

Zettergren-goal

Halvveis inn i den andre perioden hadde ikke Sparta klart å holde presset like hardt som i slutten av den første, selv om de fremdeles var det førende laget. Storhamar slet med å få spillet til å flyte spesielt godt.

Mot spillets gang klarte Mikael Zettergren å utligne for Storhamar, da han sendte pucken over skuldra til Ward og i mål. Scoringen kom i en ellers tam periode for gutta fra Hamar vest.

Storhamar vant dermed andreperioden 1-0, og etter to perioder sto det 2-2.

De gul/blå kom betraktelig bedre i gang med den tredje perioden og var bedre enn Sparta.

Tok tilbake ledelsen

Men med en Storhamar-spiller i utvisningsboksen var det likevel hjemmelaget som scoret det neste målet. Greg Wolfe fant lagkamerat Troy Rutkowski, som fant nettmaskene. Dermed satt Fredrik Söderströms mannskap i gang jakten på utligning igjen.

Med åtte minutter igjen på uret ble Patrick Thoresen tildelt 2+10-minutters utvisning for takling mot hodet etter en duell i offensiv sone og gikk etter det av isen. I overtallet hadde hjemmelaget en puck i Storhamar-nettet, men dommerne godkjente ikke målet. Etter hvert kom Thoresen tilbake på isen og sonet ferdig minuttene sine i utvisningsboksen.

Storhamar kjempet for et mål på tampen, men lyktes aldri med å utligne. Dermed stakk Sparta Warriors i veg med alle poengene.

- Ikke et fint år

Sjur Robert Nilsen mener det ikke føltes spesielt å slå sin gamle klubb.

- Nei, egentlig ikke. Men jeg skal ikke påstå at jeg hadde et fint år på Hamar. Det ville vært å lyve, sier Sparta-treneren.

Den tidligere Storhamar-treneren påpeker at han har et godt forhold til mange som jobber i og rundt de gule og blå.

- Alt var likevel ikke lett mens jeg var i Storhamar.

- Noe spesielt du vil trekke frem?

- Nei, de greiene er jeg ferdig med nå. Jeg hadde mine meninger og andre hadde sine. Man kan ikke alltid være enige eller fornøyd med alt, sier Sjur Robert Nilsen.

Får fridag

Storhamar-trener Fredrik Söderström forteller at spillerne får fri onsdag.

- Nå får de sove ut og hvile i morgen, og det er fullt fortjent etter dette kampprogrammet.

Han setter pris på at det er noen dager fram til neste kamp nå, mot Kongsvinger lørdag.

- Endelig får vi trent igjen. De dagene ser vi fram imot og de skal brukes godt, sier Söderström.

Storhamars lag: målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Lars Løkken Østli, Mikkel Søgaard - Steffen Thoresen, Patrick Thoresen, Martin Rønnild.

2. rekke: Kodie Curran, Jimmy Andersson - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Robin Dahlstrøm.

3. rekke: Emil Frøshaug, Christian Bull - Mikael Zettegren, Simen André Edvardsen, Eirik Skadsdammen.

Ekstra: Simen Løvhaug Hansen, Lars Erik Hesbråten. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke