23. aug
I skuddet: Martin Gran tester skuddet mot Robert Hestmann under gårsdagens internkamp i CC Amfi. Foto: Eirik Haugen Johansen
 
Hestmann sa nei til utlån
Robert Hestmann har bare spilt fire kamper i år. For kort tid siden takket han nei til en utlånsavtale med 1. divisjonsklubben Ringerike Panthers.

Publisert: 20.des.2016 21:25
Oppdatert: 20.des.2016 21:34

Ringerike slet med både skader og sykdom og henvendte seg til Storhamar for å låne Hestmann i noen kamper. Han tenkte seg nøye om, men valgte til slutt å takke nei.

– Jeg hadde nok vært tjent med mer kamptrening, men ønsket heller å bli på Hamar for å støtte laget, sier han, før han fortsetter:

– Jeg håpet også på at jeg skulle få muligheten her, og den fikk jeg mot Kongsvinger. Jeg tror det var et godt, og ikke minst riktig valg at jeg ble værende.

1. divisjon har blitt en serie med høyere nivå de siste årene, men er fortsatt et stykke unna eliteserienivå.

– Det er eliteseriespiller jeg er, og da føler jeg at det er den matchingen jeg trenger. Det var også en grunn til at jeg valgte å takke nei, sier Hestmann.

et tøft år

Forrige sesong delte Hestmann og Oskar Östlund broderlig på oppgavene som målvakter. I år har Östlund voktet buret i 23 av 27 kamper og framstått som Storhamars førstevalg i mål.

– Det har selvfølgelig vært tøft å sitte så mye på benken, men jeg jobber hver eneste dag for å bli bedre, sier Hestmann, og utdyper:

– Jeg er klar for å ta muligheten når den kommer. Da gjelder det å ikke stresse, men å gjennomføre oppgavene mine på best mulig måte, både på trening og i kamp. Det synes jeg at jeg løste godt mot Kongsvinger.

Nå håper han på flere muligheter og er trygg på at de kommer hvis han kjemper videre.

– Det gjelder å vise trenerne at man er klar for å bidra, sier han.

Tenker ikke på neste år

Både Hestmann og Östlund har kontrakt med Storhamar neste sesong. I en situasjon hvor Östlund befester sin posisjon som førstevalg, kan det bli lite kamper på Hestmann. Det ønsker ikke Lørenskog-gutten å tenke på allerede nå.

– Jeg har kun fokus på å vise meg fram på treninger slik at jeg er aktuell for kamper. I fjor var fordelingen mellom oss ganske lik, og jeg kriger på hver eneste dag for å bli førstevalget, sier han.

ønsker å bli på Hamar

Hestmann har samboer fra Hamar, to barn og trives i byen.

– Det er i Storhamar jeg vil spille, og det er derfor jeg er her, sier han, og fortsetter.

– Hvis jeg må flytte på meg en dag blir selvfølgelig familien med, men vi er innstilt på å bli her. Det er på Hamar vi har bosatt oss, avslutter en kampklar Hestmann.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke