17. aug
SKUFFET: Arne Senstad deppet etter det stygge tapet hjemme mot Stabæk. Han tar ansvaret for den tunge perioden laget nå er inne i.FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
Tar fullt ansvar etter ydmykelsen
Storhamar-trener Arne Senstad tar full selvkritikk etter å ha blitt ydmyket på hjemmebane mot Stabæk.

Publisert: 26.mar.2017 21:31
Oppdatert: 26.mar.2017 21:41

Storhamar - Stabæk 24-33

Etter søndagens ydmykende hjemmetap mot Stabæk, som ligger nest sist i serien, hadde trenerne og spillerne et langt møte i garderoben.

Senstad forsøker å snu og vende på hver eneste stein for å finne svar på hvorfor de nå står med tre strake serietap.

Har trent godt

- Hvis det hadde vært én kamp, som på onsdag, så kan du kanskje tenke at spillerne er for dårlige forberedt og manglende innsats. V har jobbet godt før den kampen her, fått troen på det igjen, og jeg vet at spillerne vil. Men når du får den responsen fra start som vi får i dag, så må vi snu på noen steiner. Mange ganger synes jeg at jeg har vært god til å få responsen jeg ønsker, men nå merker jeg at jeg ikke klarer det, sier Senstad etter kampen.

Han forteller at flere av spillerne har klaget på tunge bein i det siste, og at det kan være noe av forklaringen for formsvikten.

– Jeg håper det kan være fordi vi har trent hardt den siste perioden inn mot sluttspillet. Kanskje vi betaler for det nå. Samtidig så nekter jeg å tro at vi kan skylde alt på det. Det er forskjell på spillerne. Så går det en del på det forsvarsmessige og at vi ikke tar mulighetene framover. Det er mange ting, føler jeg. Det er vanskelig å på en måte si at det er det eller det.

Går utover stoltheten

Senstad er klar på at søndagens utklassing på hjemmebane går utover stoltheten hans som trener.

- Ja, som trener gjør det definitivt det. jeg vet at det gjør det på noen av spillerne også. Jeg vet at spillerne ikke vil det her. Jeg vil presentere et lag som spiller den håndballen vi ønsker. Vi er inne i en ordentlig bølgedal, sier han.

- Hvor mye ansvar ligger på deg?

- Det synes jeg er vanskelig å si. Jeg er ansvarlig. Når det går dårlig, så er det sikkert meg. Jeg tar min del av det. Det kan være at jeg må betale for at vi har skrudd til på treningsfronten og kjørt hardt fysisk i nesten én måned. Hvis det er det, så tar jeg den. Jeg er litt usikker. Jeg trodde vi skulle være bedre selv med det i beina, forklarer Senstad.

Underveis i kampene forteller Senstad at han føler jentene tar til seg de justeringene han prøver på.

De har troen på det, og vi har noen varianter vi vet vi kan lykkes med. Jeg skal jobbe livet av meg for å få det her til å fungere igjen, sier Senstad.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke