18. aug
GLAD: Sjur Robert Nilsen kunne glise etter kveldens seier mot Sparta.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
Nilsen om å slå moderklubben: - Det betyr litt ekstra
(Sparta - Storhamar 2-3) Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen (49) legger ikke skjul på at lørdagens seier mot Sparta betyr litt ekstra for ham.

Publisert: 25.feb.2017 15:25
Oppdatert: 25.feb.2017 19:02

Storhamar ledet to ganger, men ble hentet opp ved begge anledningene. Men da Erik de la Rose klinte inn 3-2-scoringen med lite tid igjen å spille, klarte ikke vertene å svare. 

Dermed vant Sjur Robert Nilsen for første gang som Storhamar-trener i Sparta Amfi. 

- Det betyr litt ekstra for meg å vinne her. Vi er konkurransemennesker, og i det store og det hele er dette en kamp som alle andre. Men slekta er verst, og jeg vil jo vinne her, sier han med et smil.

HATV: Selvsikker de la Rose

roser moralen

Nilsens gutter kriget seg opp til en tredjeplass på tabellen, og nå skal det mye til om de ikke Storhamar - som møter Kongsvinger hjemme i siste runde -  kommer blant de fire beste lagene på tabellen. 

- Dette var en mentalt tøff match, og det var poengene som var viktigst for oss, sier Nilsen.

- Jeg synes det er sterkt av oss å vinne i dag. Vi har fire mørke minutter i overtall i midtperioden, der vi kun kommer til én sjanse. De scorer like etter, men jeg synes vi viser moral ved å komme tilbake. Dette var en sliteseier, sier Nilsen. 

HATV: - Vi må trene på power play

Larrivée mistet pusten

De mørke minuttene Nilsen snakker om, var minuttene da Storhamar spilte fire minutter i overtall, der tre av dem var i fem mot tre. Christian Larrivée skaffet laget sitt to hele minutter i fem mot tre da han tok telling.

Da Larrivée entret isen for å spille power play, raste illsinte Sparta-fans på tribunen, og skjelsordene haglet mot ham.

Selv tar han hele situasjonen med et smil.

- Jeg mistet pusten da jeg lå nede, og jeg var redd for å besvime. De trodde nok jeg lå nede for å få overtall, men det er grunnen. Da det ble power play til oss, var jeg klar. Det er en del av showet at de piper på meg. Det bryr jeg meg ikke noe om, gliser han.

Les også: Dahlstrøm glad for Reichenberg-suksess

God start

Storhamar ledet 1-0 etter de første 20 minuttene i Sparta Amfi.

Bortelaget gikk rett i strupen på nervøse Sparta-spillere, og Mikael Zettergren og Joakim Jensen hadde hver sin gigantsjanse allerede før minuttet var spilt. 

Sparta holdt unna det første byttet, men de måtte heise det hvite flagget da Alexander Reichenberg, som nylig signerte for Sparta Praha, kom på isen. Lillehammer-gutten fikk pucken på bakre stolpen fintet Samuel Ward ned og satte pucken lekkert oppe i nettaket.

Vertene fikk to muligheter i overtall, men uten tellende suksess.

skrekk-overtall

Storhamar hadde store muligheter til å øke ledelsen, men uten å overliste en god Ward i midtperioden. 

Da gjestene fikk spille med to spillere mer på isen i to minutter og Sparta Amfi kokte, trodde nok de fleste at ledelsen skulle bli doblet.

Men Storhamar klarte knapt nok å pucken på må i løpet av de mange minuttene, mens Sparta-spillerne gjorde en god jobb med å presse dem.

- Det var pinlig! Vi nærmer oss sluttspill, og da blir de situasjonene nærmere. Vi kan ikke skylde på at vi har spillere borte, sier Larrivée. 

Hamar-laget pådro seg en lagstraff for for mange spillere på isen like etter det horrible overtallsspillet, og Sparta utnyttet muligheten til det fulle. Niklas Roest lekte med Daniel Hermansson da han satte fart fra egen sone, dro seg lekent gjennom midten, og alene med Östlund var han iskald.

Dermed sto det 1-1 etter to perioder.

Langdalen-scoring

Da Daniel Hermansson hadde pådratt seg en unødvendig utvisning for interference etter halvspilt tredjeperiode, var det Storhamar som skulle få 2-1-scoringen. Lars Erik Hesbråten skjøt fra siden, og foran mål dukket Jørgen Langdalen opp. Han takket, bukket og satte pucken i det tomme buret.

Men kun 36 sekunder senere skapte Markus Gerbrandt balanse i regnskapet da han prikket pucken i krysset fra høyresiden. 

Erik de la Rose, som scoret i forrige kamp mot Stavanger, fant krysset med et hardt og velplassert slagskudd etter 56 minutter. 

De udisiplinerte vertene forsøkte seg med en sluttspurt, men Oskar Öslund og oppofrende spill skaffet Storhamar en særdeles viktig seier. 

Storhamars lag:

Keeper: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Erik de la Rose, Joonas Rönnberg - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Mikael Zettergren.

2. rekke: Lars Løkken Østli, Mikkel Søgaard  Hampus Gustafsson, Eirik Skadsdammen, Martin Rønnild.

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Christian Bull - Daniel Hermansson, Alexander Reichenberg, Anders Gulliksen.

4. rekke: Patrik Bäärnhielm - Martin Gran, Jørgen Langdalen, Lars Erik Hesbråten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke