16. jul
SEIER: Petter Thoresen og Norge, her avbildet i VM i Paris i mai, banket Korea fredag.
FOTO: NTB SCANPIX
 
Thoresen etter brakseier: - Ikke god nok match for oss
Norges ishockeylandslag tok tidlig ledelsen over Sør-Korea i Österreich Cup i Innsbruck, i en kamp som endte med 5-1-seier for de norske gutta.

NTB
Publisert: 11.nov.2017 17:15
Oppdatert: 11.nov.2017 17:17

– Sør-Korea var ikke en god nok match for oss i dag. Det var grei skuring. Det medførte at vi ble for nonchalante i perioder. Vi var litt for overlegne, sier landslagssjef Petter Thoresen til VG.

Kristian Forsberg ordnet norsk ledelse allerede 2.31 minutter inn i lørdagens kamp, etter assist fra Mathias Trettenes i overtallsspill.

Scoringer av Aleksander Reichenberg og Martin Røymark i andre periode sikret Norge en 3-0-ledelse før tredje periode. Det til tross for at Sør-Korea vant skuddstatistikken med 11–10 i midtperioden.

I tredje periode la Anders Bastiansen på til 4-0 etter bare 46 sekunder, før Eirik Salsten satte spikeren i kista med 5-0-scoringen like før det 50. minutt.

Sør-Korea reduserte knappe minuttet senere, og det endte dermed 5-1 til Norge, som står med to seire og ett tap i turneringen. Thoresen sier keeper Lars Haugen muligens kunne ha forhindret scoringen.

– Han kunne tatt den. Men han sto arbeidsledig i lange perioder, og det er ikke alltid så lett for en keeper, påpeker landslagstreneren.

Det norske herrelandslaget startet turneringen med 3-2-seier over vertslandet Østerrike på torsdag, før det fredag ble 0-2-tap for Danmark.

Etter turneringen i Innsbruck har landslaget bare én samling til før OL-turneringen i februar.

PS! Norges U16-landslag, med fem Hamar-gutter i stallen, vant 2-5 borte mot Latvia. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke