25. aug
FORTSETTER: Petter Thoresen.
Foto: Arve Hovelstuen Blystad
 
Thoresen fortsetter som landslagstrener
Petter Thoresen skal være landslagstrener i ishockey i minst to år til.

Publisert: 26.feb.2019 08:38
Oppdatert: 26.feb.2019 08:53

Thoresens engasjement går ut etter årets VM, og partene har vært i dialog en stund.

Les også: Utfordringen som kan bli den lille forskjellen 

Petter Thoresen startet sin landslagstrenerkarriere med OL-kvalifisering på hjemmebane i 2016, der laget kvalifiserte seg til OL i Pyeongchang i 2018. Landslaget har prestert på et stabilt godt nivå under hans ledelse, med kvartfinale i OL som foreløpig beste resultatmessige prestasjon.  

- Landslaget er inne i et lite generasjonsskifte, og vi mener det er viktig med kontinuitet i en slik fase. Vi mener videre at Thoresen er rett mann til å lede landslaget i to nye sesonger med VM i 2020 og 2021 samtidig som det også bli en OL-kvalifisering i 2020, sier generalsekretær Ottar Eide.  

Petter Thoresen er den mestvinnende norske ishockeytreneren i moderne tid. Han har tidligere trent Storhamar og Vålerenga, som han begge ledet til norske mesterskap. Hans siste klubbtrenerjobb var fem år for Stavanger Oilers. Under hans ledelse vant klubben to seriemesterskap og fem norgesmesterskap 

Les også: Jimmy Andersson endelig tilbake

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke