buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
SAMARBEIDER: Nå blir det mulig å kombinere yrkesfag og hockeysatsing. Det er Aasa Gjestvang (f.v.), Pål Morken, Ingrid Løvseth og Kjetil Sveen veldig godt fornøyde med.FOTO: ARVE HOVELSTUEN BLYSTAD
 
Toppidrett og yrkesfag
Nå blir det mulig å kombinere yrkesfag i videregående skole med hockeysatsing i Storhamar.

Publisert: 15.feb.2017 19:31
Oppdatert: 15.feb.2017 20:09

Det å kombinere studiespesialisering med idrettssatsing på videregående skole er godt kjent, med Wang Toppidrett som det nye lokomotivet.

Men fra høsten blir det altså flere muligheter.

– Jeg synes vi er forpliktet til å gi de som velger yrkesfag et tilbud, og en mulighet til å satse på idrett. Dette er et pilotprosjekt i samarbeid med Storhamar Ishockey. Dette er veldig bra, og det er et utrolig bra initiativ fra Storhamar. Jeg må få rose Kjetil Sveen i Storhamar yngres for ståpåviljen. Han har jobbet hardt for dette lenge. Det å få til dette på yrkesfag er et puslespill, og det er hovedgrunnen til at dette har tatt litt tid, sier fylkesråd Aasa Gjestvang.

Bra for hockey

Styreleder Kjetil Sveen i Storhamar yngres er godt fornøyd.

Les også: Vil ha flere yngre til å satse på yrkesfag

– Vi har hatt et samarbeid med Stange videregående skole en stund. Vi er veldig godt fornøyd med det nye opplegget på Storhamar videregående skole og Hamar katedralskole. Dette er bra for ishockey’n, sier Kjetil Sveen.

Det er Petter Olsson som skal ha ansvaret for hockeyopplegget for elevene. Han er også trener for U18-laget til Storhamar. Målet er å få til trening i skoletida to ganger i uka. Dette blir toppidrettsfaget, som også inneholder en teoridel. Det er snakk om fem timer i uka.

– Her gir vi et tilbud til utøvere som ser for seg en framtid innen et håndverk, sier utdanningsleder ved Hamar katedralskole, Ingrid Løvseth.

Daglig leder i Storhamar yngres, Pål Morken, tror dette blir veldig bra. Han er glad for at flere får muligheten.

Tilpasset skoleløp

– Det kreves veldig mye trening for å bli en toppidrettsutøver. Det å få hele hverdagen til å gå opp er veldig viktig. Her får de som vil gå yrkesfag et tilpasset skoleløp. For oss handler dette først og fremst om å ta vare på våre egne spillere, og gi dem muligheten, sier Pål Morken.

Dette er et pilotprosjekt, som starter opp neste skoleår. Søknadsfristen er allerede 1. mars, men for dette tilbudet kan søkere forandre prioriteringen sin etter det. Det er samme søknadsprosess som ellers i offentlig skole.

Hele opplegget er naturlig nok ikke helt spikret.

– Søkermassen avgjør hvordan det endelige opplegget blir, sier Pål Morken.

Stavanger Oilers er den eneste hockeyklubben i Norge i dag som har et slikt tilbud både i privat og offentlig skole.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat