buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FIKK TRE KAMPER: Kodie Curran og Tallak Lyngset fikk begge tre kampers karantene etter denne fighten.
 
Eksperter mener Kodie Curran burde hatt mildere straff enn Humphries
Hockeyekspertene Tor Nilsen og Ole Eskild Dahlstrøm er uenige med disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund.

Publisert: 11.okt.2017 14:13
Oppdatert: 11.okt.2017 19:06

Det var på slutten av søndagens kamp Kodie Curran og Tallak Lyngset barket sammen nede i det ene rundvantet. Begge fikk fem minutter pluss video, som det heter. Onsdag kom altså dommen fra disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund: Tre kamper på begge.

Tirsdag ble Stavangers Spencer Humphries straffet med tre kampers karantene etter at han angrep Frisk-Asker-spiller Anders Bastiansen bakfra, og fortsatte å slå ham i bakhodet.

En eller to kamper

HA-ekspert Tor Nilsen, med bakgrunn som både spiller og trener i mange år, kommenterer saken slik:

– Jeg synes tre kamper er for strengt. En eller to kampers karantene hadde holdt. Jeg er ingen tilhenger av slåssing, men dette var ikke så farlig som det så ut som, og i dette tilfelle varte det heller ikke lenge. Det er andre ting som er farligere, og som straffes mildere, sier Nilsen, og fortsetter:

– I den andre situasjonen er det en spiller som slår på en spiller som ligger nede. Det er to forskjellige situasjoner. Sikkerheten til spillerne er viktig, og jeg mener det er farligere når en spiller slår på en spiller bakfra, sier Nilsen.

– I utakt med folket

Ole Eskild Dahlstrøm, som er hockeyekspert på TV 2, ble veldig overrasket da straffen for Curran og Lyngset ble kjent.

– Jeg tenkte en til to kampers karantene etter det som skjedde i Hamar, og fire-fem kamper på Humphries. Det at spillere barker sammen må vi leve med at kan skje i denne idretten. Det at disse sakene dømmes likt skjønner jeg lite av. Bastiansen kan ikke forsvare seg, det er mer et overfall. Nei, dette er ikke bra. Det er ingen tvil om at disiplinærutvalget er i utakt med folket her. Dette utfallet tror jeg ikke mange så komme, sier TV 2-ekspert Dahlstrøm. 

Synes det er merkelig

Storhamar-trener Fredrik Söderström forteller at de aksepterer straffen.

– Vi anker ikke, og går videre. Det er kjedelig for Kodie som mister tre kamper, og jeg synes det er merkelig at disse to situasjonene bedømmes likt. Jeg vil presisere at jeg ikke er noen tilhenger av slåssing, men av og til skjer det i denne idretten. Her var det to som var enige om å "danse". Nå vet vi hva som gjelder, bruker ikke noe mer energi på dette, og jobber på videre, sier Storhamar-treneren.

På sosiale medier var det heftige diskusjoner onsdag ettermiddag og kveld. Mange syntes det var rart at Curran og Humphries fikk samme straff.

– Hvorfor straffes disse to hendelsene likt, dommersjef Geir Thomas Olsen?

– Det kan jeg i utgangspunktet ikke svare på, siden det er disiplinærutvalget som har jobbet med dette. Jeg skjønner problemstillingen, og jeg skjønner at det er engasjement rundt eget lag. Vi er nøytrale, og må tåle at folk er uenige, sier Geir Thomas Olsen, og fortsetter:

– Det er antall kamper som er straffeutmålingen her. Vi er ikke en profesjonell liga, og kan ikke gi bøter. Det skal være mest fokus på farlig spill. Utvalget skal se på blant annet kraft og intensjon, og det skal i utgangspunktet ikke dømmes på konsekvens, sier Geir Thomas Olsen.

 Ingen i disiplinærutvalget vil kommentere saken.

Her er begrunnelsen i saken med Curran og Lyngset:

"Disiplinærutvalget har basert sitt vedtak på dommerrapporten og videoklipp fra hendelsen. Etter avblåsning oppstår en gruff-situasjon mellom flere spillere, de mest aktive er VIF spiller nr 20 og nr 35 samt Storhamars spiller nr 22. Storhamars Kodie Curran og Tallak Lyngset oppsøker denne situasjonen. De to holder først fast i hverandre men det hele eskalerer raskt til en slåsskamp der begge spillerne kaster hanskene. Slagsmålet vurderes som voldsomt og med betydelig skaderisiko. Begge spillere slår gjentatte ganger målrettet mot motstanders hode. Spillereglene er klare når det kommer til slåssing og det skal idømmes direkte matchstraff når en spiller starter et slagsmål. Norges ishockeyforbund samt det internasjonale ishockeyforbundet har en klar policy om at man ikke skal tillate slåssing og at dette er handlinger man ønsker vekk fra sporten. Dette ansvaret ligger på alle parter, men må først og fremst utøves på isen slik at vi kan unngå disse hendelsene."

PS! Tirsdag kom også nyheten om at Frisk Asker-spiller Mario Lamoureux fikk en kamps karantene for å ha satt albuen i ansiktet på Stjernens Jesper Nipe.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat