20. jun
MER PROFESJONELT: Fredrik Söderström er opptatt av å få ut maks av alt. Nå blir det blant annet trening på dagtid.FOTO: Trond Lillebo
 
Trening på dagtid og korte, intensive økter
Fredrik Söderström mener trening på dagtid gir bedre kvalitet og en sterkere gruppe. Han er glad for at spillerne er positive.

Publisert: 26.mai.2017 16:49
Oppdatert: 26.mai.2017 16:54

Onsdag var hele Storhamar-gjengen samlet til tester, møte og sosialt samvær. Der la Fredrik Söderström og assistenten Jeff Jakobs fram sine planer og visjoner. Trening på dagtid var et viktig punkt for Söderström.

Les kommentaren fra HAs sportsredaktør Rune Steen Hansen da det ble klart at Patrick Thoresen kommer hjem til Storhamar.

– Vi må gjøre ting mer proft. Trening på dagtid var et krav fra meg. Gutta er bedre forberedt til trening på formiddagen, det er bedre for kroppen. Det er stor forskjell på å komme uthvilt sammenlignet med å komme etter en dag på jobb. Vi får bedre kvalitet.

Bedre helhet

Svensken tror også trening på dagtid vil styrke spillergruppa.

– Hvis du trener til halv sju på kvelden vil flere fort hjem til familien. Det er jo naturlig. Nå ser vi for oss at spillerne møter 9.30. Så kan det være individuelle opplegg. Noen kan se på video, andre kan kjøre rehab eller spesialtrening. Så går vi på is klokken elleve. Etter fellesøkta på is kan det være ekstratrening for noen som trenger eller ønsker det. Jeg tror vi får en bedre helhet ved å gjøre det slik.

Kjetil Martinsen har skrevet under for to år for Storhamar og tror klubben kan utfordre Stavanger Oilers.

Fredrik Söderström ser at dette kan være en omstilling for noen, men at han kun har positive erfaringer med et slikt opplegg.

– Med et slikt opplegg er det noen spillere som må jobbe mindre, og jeg er glad for at spillerne er positive til det. Vi skal gjøre alt mer profesjonelt, sier Storhamar-treneren.

Komprimerte økter

Söderström vil ha et lag som er veldig godt trent.

– Jeff og jeg har snakket med fys-trenerne Tore Neby og Kristian Göransson. Det er Jeff som skal ha tettest kontakt med dem. Planen er å komprimere treningsøktene. Det skal være full fart, slik at det ligner på øktene vi har på is. Ishockey’n utvikler seg, og vi må henge med. Planen er at vi skal fortsette med den fysiske treningen utenfor isen også i sesong, sier Fredrik Söderström, som forteller at han er fornøyd med onsdagens testresultater.

– Det er noen litt eldre spillere som er i veldig god form, som Zettergren og Skadsdammen. Det er godt å se. Noen av de yngre spillerne er litt å jobbe med fysisk, men det er en fin utfordring. Det må skje gradvis. Det viktigste er at de er treningsvillige. Ironman-konkurransen kommer etter hvert, og der får vi et bra bilde på hvor godt trent de forskjellige spillerne er. Vi får et bilde av statusen, sier Söderström, som konkluderer med at han synes spillerne virker å være i bra rute treningsmessig.

Storhamar-treneren har også fokus på kosthold og restitusjon. Han er opptatt av å optimalisere ting.

– Hva vi spiser, når vi spiser og søvn er viktige ting. Vi kan ikke ha pizza etter kamp for eksempel. Vi skal være best mulig forberedt – hele tiden.

Tett oppfølging

Fredrik Söderström har fått med seg at Storhamar har slitt en del med skader de siste sesongene.

– Noen skader er det umulig å gardere seg mot, mens andre ting kan forebygges. Det er viktig med et tett samarbeid med det medisinske teamet, med lege My Lystad i spissen. Og så er det viktig at spillerne er ærlige hvis det er noe å ta hensyn til. Det er viktig med tett medisinsk oppfølging.

Onsdag kom nyheten veldig mange hockeyinteresserte håpet på, da Patrick Thoresen ble klar for Storhamar. Nå skal det inn en back og en løper til før stallen er komplett. Backen kan bli Erik de la Rose, som ikke har fått kontrakt med ny klubb ennå. Victor Svensson er en veldig aktuell kandidat til den ledige løperplassen.

– Jeg håper det løser seg med Svensson, sier Fredrik Söderström, som er tilbake i Sverige etter noen intensive dager i Hamar.

Snart går hele flyttelasset over grensen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke