24. aug
gleder seg: Fredrik Söderström, her avbildet på Astoria Hotell i april, ser fram til sin første sesong som Storhamar-trener. Foto: Bendik Havdal Eriksen
 
Trives med heftig press
Storhamar-trener Fredrik Söderström har fått med seg at Njål Berge nærmest krever finalespill. Og svensken har ikke noe imot de forventningene.

Publisert: 21.jun.2017 16:44
Oppdatert: 22.jun.2017 06:42

Mandag skrev HA-sporten om Stavanger-manager Pal Haukali Higson og Storhamar-styreleder Njål Berge - som begge går for NM-gull denne sesongen.

Og Berge gikk langt i å sette press på seg selv og resten av teamet som jobber med sport i Storhamar, da han sa følgende:

– Dersom vi kommer på årsmøtet i april og ikke har spilt finaler med det laget vi har nå, må samtlige ha en ganske god grunn for ikke å få sparken.

Og de uttalelsene faller i god jord hos den nye treneren.

– Jeg synes det er heftig at Njål sier de sakene. Men samtidig vet jeg at Njål har en medmenneskelig og morsom side. Og jeg tror det er bra at han sier det, for fansen ønsker at vi skal slå Stavanger og de andre lagene, sier Söderstrõm til HA-sporten.

Han liker at lederne tør å si hva de tenker.

– Jeg tror det er bra for norsk hockey at Njål og Higson kan diskutere litt. Vi trenere og spillere skal også være med og krige, men vi må gjøre det på isen.

press

Storhamar har hentet flere tunge navn denne sommeren, og Söderström er klar over at det er med på å legge ekstra press på dem.

– Vi bruker ikke penger vi ikke har, men dette gjør at alle ønsker å slå oss. Nå har vi blitt en tøffing i klasserommet – som alle vil ta, sier han.

Og svensken er ikke redd for å gå på en sesong, der Storhamar har høye forventninger.

– Jeg trigges av at ansvaret ligger på mine skuldre, sier han.

Söderström, som hadde hatt en lengre samtale med assistenttrener Jeff Jakobs før HA-sporten snakket med ham, gleder seg til å komme i gang.

– Vi skulle gjerne ha startet sesongen i morgen, for jeg har allerede begynt å tenke på hvordan vi skal spille, forteller han.

ulike typer

Denne sommeren har Storhamar bygd et sterkt mannskap.

– Vi har et bra lag på papiret. Nå må vi bruke tiden på å finne en måte å spille på. Vi har hentet inn tøffe spillere som Steffen Thoresen og Robin Dahlstrøm, og vi har tekniske spillere som Patrick Thoresen og Victor Svensson. Vi må finne systemer som passer for alle, sier Söderström, som ser fram til å reise til Danmark og Tyskland før sesongen.

– Det blir en viktig tur for laget. Der skal vi kjøre en varm og svett buss med hverandre, og det er en sånn ting som skaper et lag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke