22. aug
I SVEVET: Anders Bastiansen, her fotografert under finalene mot Oilers i fjor, er klar for sin tredje strake sesong i Asker-trøya.
FOTO: NTB SCANPIX
 
Trolig serienes beste defensive lag
Frisk Asker har en trygg og god defensiv, men klubben er avhengig av å treffe med løpererstatterne.

Publisert: 07.sep.2017 06:11
Oppdatert: 07.sep.2017 13:06

Sune Bergman har bygd et solid og slagkraftig lag, men HA-sporten tror ikke de har nok offensiv kvalitet til å kunne hamle opp med Storhamar og Stavanger.

Mens VG har tippet guttene fra Asker som serievinnere, er de stort sett satt på tredjeplass av TV 2-ekspertene. Mens landslagssjef Petter Thoresen spådde en fjerdeplass. 

Vi tror at Frisk vil slippe inn færrest mål i grunnserien, men at de offensive spillerne ikke holder helt den samme klassen som lagene over dem på tabellen. 

Det blir spennende å se hva T. J Foster, Mario Lamoureux og Garry Nunn kan bidra med, og det blir også utrolig spennende å se om Endre Medby, som kom fra Lillehammer til Asker før forrige sesong, vil fortsette sin gode utvikling. Anders Bastiansen var glimrende i rekke med Fredrik Lystad Jacobsen og Ryan Hayes i lang tid i fjor. Men nevnte Hayes vil trolig bli savnet i år. Han scoret 36 mål på 55 kamper i den oransje drakta i fjor, mens Vinny Saponari produserte 72 poeng på 60 kamper. Nå er ingen av dem i klubben. Jimmy Andersson var også svært god, men han valgte å vende snuten hjem til Storhamar. 

Sist sesong kom Magnus Geheb som en vind i sluttspillet, mens Marius Carho Hansen og Viktor Granholm tok store steg.

Frisk vil kunne gi Storhamar og Stavanger kamp til døra. Men troppen har ikke bredde til å takle mange skader. Dersom de har bommet på utlendingene, kan det bli tøft å holde Lillehammer bak.  

Trener

Asker har trolig seriens slueste og dyktigste trener i den svenske 65-åringen Sune Bergman. Bergman, som tok HV 71 til et sensasjonelt SM-gull i 95, går løs på sin åttende sesong som Asker-trener. Bergman er god til å få det beste ut av det laget han har tilgjengelig, og han er en taktisk rev. Laget hans følger 1-3-1-styrespillet slavisk, og han har evnen til å snu kamper. En ringrev. 

Keeper

Nicklas Dahlberg har levert over 92 i redningsprosent i fire seriespill på rad, men har hatt en tendens til å spille seg ned i sluttspillet. Men det gjorde han på ingen måte i vårens sluttspill, der han endte skadet i den første finalen mot Stavanger - men redningsprosenten kunne ingen ta fra ham: 93,3. Ole Morten Furseth, som har fått mye tillit, men lite hjelp av spillerne i Kongsvinger, er hentet inn for å være klubbens reserve. En god, ung og sulten keepertype. 

Backer

Nok en bunnsolid og sterk lagdel. Henrik Ødegaard, Nicolay Andresen og Dag Christian Frøystad har alle meget gode defensive kvaliteter, mens Oskar Nilsson er blant seriens beste toveisbacker. Nick Pageau fikk fjoråret ødelagt av en kneskade, men kom tilbake i finaleserien og var meget god. Alex Wall er hentet inn for å være sentral i overtall og produsere målpoeng. Har trolig serienes nest beste backside. 

Løpere

T.J. Foster, Mario Lamoureux, Garry Nunn er hentet inn for å erstatte Vinny Saponari og Ryan Hayes, mens klubben håper at Cato Cocozza kan være en fullgod erstatning for Jonas Berglund, som gikk til Manglerud tidligere i sommer. Anders Bastiansen, Endre Medby og Fredrik Lystad Jacobsen holder høy klasse. Magnus Geheb, Marius Carho Hansen og Petter Ellefsen er spillere med stort potensial. 

Spillerstall: 

keepere

Nicklas Dahlberg

Ole Morten Furseth 

(Kongsvinger)

backer

Nicolay Andresen

Dag Christian Frøystad

Nils Fuglesang

Max Krogdahl

Oskar Nilsson

Nick Pageau

Alex Wall (Adirondack Thunder)

Henrik Ødegaard

løpere

Anders Bastiansen

Marius Carho Hansen

Mikkel Christiansen

Cato Cocozza (Lørenskog)

Petter Ellefsen (Tingsryd J20)

T.J Foster (Norfolk Admirals)

Magnus Geheb

Viktor Granholm

Mats Henriksen

Petter Kristiansen

Mario Lamoureux 

(HC Innsbruck)

Fredrik Lystad Jacobsen

Endre Medby

Garry Nunn (San Antonio Rampage)

Tobias Skuterud

10. Kongsvinger

9. Manglerud Star

8. Stjernen

7. Lørenskog

6. Vålerenga

5. Sparta

4. Lillehammer

3. Frisk Asker

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke