23. aug
GOD I VM: Patrick Thoresen, her avbildet under VM i Paris i mai, er klar for spill i moderklubben.
 
Tror på 100 Thoresen-poeng
TV 2-ekspertene Erik Follestad Johansen og Bjørn Erevik tror Patrick Thoresen vil dominere stort. Men bare én av dem tror 33-åringen vil runde 100 poeng.

Publisert: 20.jun.2017 18:02
Oppdatert: 21.jun.2017 08:16

Erik Follestad Johansen og Bjørn Erevik var begge kritistike til Storhamar etter 2016/17-sesongen.

Men nå tror de Hamar-publikumet går en bedre sesong i møte.

– Storhamar ser veldig bra ut. De har hentet gode, solide spillere i Jimmy Andersson og Steffen Thoresen – som er typer de har savnet. Og Patrick (Thoresen) er fortsatt en topp internasjonal spiller. Dersom de klarer å beholde ham hele sesongen, blir det vanskelig å komme utenom Storhamar i kampen om bøtta, sier Follestad Johansen.

tror på 100 poeng

Da Storhamar tapte den sjuende finalen for Stavanger Oilers i 2015, rundet Christian Larrivée av sesongen med 93 målpoeng.

Den tidligere Asker- og Vålerenga-spilleren tror Thoresen er i stand til å gjøre enda flere poeng - dersom han blir hele sesongen.

– Han kan helt klart gjøre over 100 poeng. Han ville vært blant de ledende spillerne i hvilket som helst lag i Europa. Og det viste han så sent som i VM, sier Follestad.

– 100 er mye

Bjørn Erevik sparer heller ikke på superlativene da han snakker om Thoresen.

Men han tror ikke 33-åringen kan nå et tresifret antall.

– Da Christian Larrivée og Eric Castonguay gjorde godt over 70 målpoeng i grunnserien i 2015, slapp Kongsvinger inn over ti mål i flere av kampene. Og jeg tror også at Manglerud slapp inn mer enn hva de har gjort de siste to sesongene. Jeg tenker, selv om Patrick er seriens beste spiller, at det blir vanskelig å nå 100 poeng – uansett hvor god han er. Patrick er en kanonspiller, men likevel er det mye som skal klaffe dersom han kan nå et så høyt tall.

sterk løperside

Erevik mener Storhamar har styrket seg offensivt.

– Jeg er overrasket over at de lot Magnus Eikrem Haugen gå, så jeg ser på Jimmy Andersson som en erstatter for ham. Men samtidig virker det ikke som om det kommer inn noen for Joonas Rönnberg. De må erstatte Erik de la Rose med en god, offensiv back. Emil Frøshaug har stort potensial, men har stått litt stille de siste årene, sier Erevik.

– Offensivt ser det langt bedre ut. De har styrket seg der de var svake i fjor. De har fått inn riktige typer. Og dersom Patrick blir hele sesongen, vil det være enormt viktig for hele klubben. Når de også vil stå med to åpne utlendingsplasser, viser de at de vil være med der oppe, sier Erevik, som under hele intervjuet påpeker at det er vanskelig å si for mye om lagene i juni.

– Stavanger har mistet mange viktige spillere. Og de hadde nok håpet å få Mathias Trettenes – som gikk til Tyskland. Det finnes fortsatt noen gode nordmenn, men Stavanger må treffe dersom de skal få et like bra lag som tidligere. Det er ikke bare å hente inn sju gode utlendinger lenger, sier Erevik, som tror Lillehammer og Frisk vil være de to andre lagene som kjemper i toppen.

– Lillehammer har styrket seg der de allerede var sterkest: på løpersiden. De har mistet to gode backer i Troy Rutkowski og Anders Grönlund, og dermed har de noen usikkerhetsmomenter. De vil nok bli morsomme å følge.

– Frisk har en god grunnstamme, men samtidig har de mistet Ryan Hayes og Vinny Saponari. Og det er ikke enkelt å skulle erstatte så mange målpoeng. De har fått inn noen spennende spillere, sier han.

Storhamar har hentet Robin Dahlstrøm, mens Stavanger har skrevet kontrakter med Curtis Gedig, Tony Romano og Jonas Djupvik i løpet av den siste uken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke