20. jun
VILL JUBEL: Her jubler Mikael Zettergren (nummer to fra venstre) sammen med Joonas Rönnberg (t.v.), Daniel Hermansson og Joakim Jensen.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
Tryllet fram 41 magiske sekunder
Mikael Zettergren vispet klinisk inn to mål i løpet av 41 sekunder i åpnings- perioden, og la et herlig grunnlag. Svensken satte også et suverent punktum med 5-2-scoringen.

Publisert: 06.mar.2017 22:14
Oppdatert: 06.mar.2017 22:18

Sparta – Storhamar 2–5 (1-1 i kamper)

Storhamar har slitt i overtall denne sesongen, og det ble ikke lettere da Christian Larrivée ble skadet.

Men mandag kveld løsnet alt i åpningsperioden – mye takket være suveren servering til mandagens heteste Storhamar-spiller.

– Det var utrolig herlig å vinne denne kampen. Nå har vi hjemmebanefordel igjen. Det var et tungt tap lørdag. Nå er vi tilbake, sier Mikael Zettergren, som scoret to mål i løpet av 41 sekunder.

Satt på første forsøk

– Jeg har fått ny plass i overtall nå, nede på siden. Det var full klaff på det i kveld.

På det første målet, som kom i fem mot tre, var det landsmann Erik de la Rose som hadde funnet fram serveringsbrettet.

– Det var en herlig pasning. På det andre målet var det Joonas Rönnberg som fant meg med en herlig pasning. Dette var så utrolig godt. Det er ingen tvil om at laget og ikke minst jeg fikk sjøltillit etter to slike mål. Det løsnet, og det var skikkelig herlig, sier Mikael Zettergren.

Nå gleder han seg til fortsettelsen.

– Vi hadde noen dårlige perioder i denne kampen også, men mye var bra. Gutta ofret seg, og ga alt. Det var mye vilje i denne seieren.

Det passet egentlig helt perfekt at han fikk æren av å sette inn det siste målet også. Da hadde Sparta tatt ut målvakt Ward.

– Da var det servering av Hampus Gustafsson. Gutta var snille i kveld, gliser Mikael Zettergren.

Bra vilje og tæl

1. perioden lignet etter hvert på et eventyr for Storhamar, med nevnte Mikael Zettergren i hovedrollen med sine to mål. Alexander Reichenberg satte det tredje – også etter veldig bra spill.

I midtperioden banket som ventet Sparta-spillerne på med mye fysikk. De gule og blå klarte å ri av to undertall i perioden. Oskar Östlund tok det som kom gjennom på en rolig og herlig måte. Storhamar-gutta dekket skudd til de var gule og blå i denne perioden.

I sisteperioden kom Sparta opp på 3-2, men Joakim Jensen likte ikke at de blå kom så nære i målprotokollen, og limte pucken opp i krysset: 4–2. Da var mye gjort.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke