16. jul
IKKE IMPONERT: Erik Follestad Johansen (innfelt) mener at klubben gjorde en tabbe da Aleksander Smirnov ble sendt på dør sist vår.
FOTO: NTB / SCANPIX OG FREDRIK OLASTUEN
 
Mener sportsutvalget må gå av
Erik Follestad Johansen er nådeløs i sin dom over Storhamar: Han mener at fiaskoen må få konsekvenser for klubbens sporstutvalg.

Publisert: 17.mar.2017 14:24
Oppdatert: 17.mar.2017 18:56

Da TV 2-ekspertene leverte sine tabelltips før sesongen, var Erik Follestad Johansen den som satte Storhamar nederst på tips-stigen: Han satte klubben på 5. plass.

De endte riktignok på 3. plass i serien, men Asker-gutten mener han tidlig så hva som var galt i klubben.

- Jeg var i utgangspunktet kritisk til hvordan laget var satt opp. Det er ikke bare å hente to gamle spillere, og så tro at alt skal gå av seg selv. Da Storhamar var oppe og kriget om gull for to år siden, hadde de unge, sultne spillere. Det hadde de ikke i år, sier Follestad, som ikke er redd for å svinge sagen over klubbens sportsutvalg.

Nok er nok

- De må gå! 

- Hadde dette vært i næringslivet, der du har brukt masse penger, men ikke fått noe igjen, ville det fått konsekvenser. Jeg skjønner at de gjør det på frivillig basis, men det er ikke nok. 

Han mener at klubbens nye sportsutvalg må tenke helt annerledes enn hva Sjur Rakstad-Larsen og Pål-Jan Stokke har gjort.

- De må finne spillere under 30 år. Vi hadde det på samme måte i Vålerenga: Vi spilte seks finaler i to år på rad, og vi var der. Men vi følte at vi ikke hadde sultne nok importer. Dette må Storhamar tenke på, sier han.

Les også: HAs sportsredaktør slakter Storhamar

Smirnov-ros

Da Aleksander Smirnov ønsket en treårskontrakt, valgte styret å si nei til ham.

Den avgjørelsen imponerer ikke Follestad.

- Sasja burde ha få fortsatt i Storhamar. Han er én kamp unna semifinale i KHL, og det sier sitt om hva han får til. 

- Det så mørkt ut for noen år siden, men så kom Sasja og satte krav. Dersom du leverer som han har gjort, er det en selvfølge at du skal få fortsette, sier Follestad.

Sjur Rakstad-Larsen, som ikke ønsket å snakke med HA-sporten etter gårsdagens kamp, er ikke tilgjengelig for kommentar før i kveld. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke