18. aug
KLAR: Sparta-trener Sjur Robert Nilsen ser fram til å bryne seg på det han mener er et godt Storhamar-lag med en god bredde i stallen. Her er han avbildet under en seriekamp som Storhamar-trener i februar. FOTO: Fredrik Olastuen
 
Vil ikke kritisere gamleklubben
Sjur Robert Nilsen mener Storhamar ser ut som et lag som satser tungt på å vinne gull denne sesongen.

Publisert: 25.sep.2017 21:48
Oppdatert: 25.sep.2017 21:51

Sjur Robert Nilsens dager som Storhamar-trener endte med exit i kvartfinalen mot Sparta i vår.

Kort tid etter ble han klar som ny hovedtrener i nettopp Sparta. Og han kan ikke akkurat klage på starten de har fått. Etter seks serierunder er laget hans på tredjeplass, slått på målforskjell av Storhamar som er nummer to.

– Vi har fått en grei start, sier Nilsen, som mener de burde fått med seg poeng mot Frisk Asker lørdag. I stedet endte det med 1-4-tap mot serielederen.

Fint med god inngang

Han nyter den gode sesongstarten med Sparta.

– Vi har møtt ålreit motstand. Det er vanskelig de første rundene. Det kommer mye rare resultater, det vet vi alt fra om i fjor, sier han, og sikter til den svake seriestarten han fikk med Storhamar forrige sesong.

Han liker inngangen sarpingene har fått på sesongen.

– Det er alltid viktig, uansett. Nummer en er å gjøre en god sesong, men det er fint å ha en god inngang på sesongen. Enkelte steder blir det veldig urolig hvis man starter svakt, forteller Nilsen, mens han presiserer at han ikke sikter til hvordan det var i Storhamar forrige sesong, da sesongstarten var svak.

Han mener årets Sparta-lag har en god sammensetning av spillere, som passer godt til spillemåten han ønsker av laget sitt.

– Jeg synes vi har et spennende lag. Det er mye fart i laget, og vi har en bra kombinasjon av rutinerte og unge spillere. Vi har to bra målvakter. Det er fortsatt tidlig, men spillet har vært bra, det har ikke bare blitt mye poeng.

– Nest best i fjor

Han mener satsingen Storhamar har gjort i sommer, ved alle signeringene sine, viser at de er et lag som satser tungt for å vinne noe denne sesongen.

På spørsmål om han skulle ønske han fikk samme forutsetningene til å hente spillere foran forrige sesong, som det Fredrik Söderström har fått i sommer, svarer han:

– Jeg har ikke noe behov for å være kritisk mot Storhamar. Folk glemmer en ting, som jeg har sagt mange ganger: Vi var nest best i serien i fjor hvis du tar bort de 15 første kampene. Og så røk vi i en kvartfinaleserie som vi ikke var fornøyd med. Vi hadde utur der.

Nå ser han fram til tirsdagens toppkamp mot Storhamar.

– Vi skal våge å spille vårt spill, samtidig skal vi alltid ha respekt for motstanderen som vi møter. Storhamar er et godt lag, med en bred tropp, sier Nilsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke