23. okt
INN I STORSTUA: Det blir garantert mange Storhamar-supportere i Håkons Hall lørdag 18. november.
 
Vil lage hockeyfest med Storhamar
Lillehammer Ishockeyklubb vil skape blest rundt 60-årsjubileet 18. november, og pakker inn byderbyet mot Storhamar med Håkons Hall.

Publisert: 08.mai.2017 20:42
Oppdatert: 08.mai.2017 20:53

Lillehammers prosjektleder, Kjell Stenberg, mener det er veldig naturlig å be inn Storhamar for å lage hockeyfest i storhallen på Lillehammer.

– Dette blir den store bykampen, og det er en kamp vi vil hausse opp. Vi skal invitere folk fra Lillehammer og hele Gudbrandsdalen til kamp, i tillegg til folk fra Hamar-regionen. Vi vil samarbeide med Storhamar, som har vært veldig positive til prosjektet. Dette er blitt tatt veldig positivt imot fra hele Hockey-Norge, Kjell Stenberg.

Imponert over interessen

Han er imponert over hockeyinteressen i Hamar-området.

– Storhamar er og har vært utrolig flinke til å skape engasjement rundt klubben. Publikumssnittet i Hamar er imponerende. Vi har mye å lære av Storhamar. Det er ingen tvil om at vi har et mål om å få opp interessen på Lillehammer, sier Kjell Stenberg.

Han forteller at hockeykapasiteten i Håkons Hall er 9.300. Stenberg håper de bikker 6.000 tilskuere 18. november.

– Dette blir en stor hockeyhelg. I tillegg til kampen mellom Lillehammer og Storhamar lørdag, blir det også en turnering for yngre spillere – både lørdag og søndag, sier Stenberg.

Han forteller at målet er å leie Håkons Hall en uke hvert år.

– Hvis dette blir en suksess nå, håper vi å gjøre det til en tradisjon. Vi vil vise at Håkons Hall er en ishall, og skape blest om hockey’n. Vi har en målsetting om å spille mot Storhamar i Håkons Hall en gang hver sesong, sier prosjektlederen.

Berge er positiv

Styreleder i Storhamar Hockey, Njål Berge, synes prosjektet på Lillehammer er veldig positivt.

– Dette blir på en måte en felles feiring. Storhamar er også 60 år, men vi skal selvfølgelig lage noe eget også. Jeg har sagt fra dag én at jeg er positiv til planene på Lillehammer. Vi gleder oss til å være med på hockeyfest, en fest vi selvfølgelig gjerne vil vinne. Det blir et møte 24. mai hvor vi skal diskutere detaljer.

Berge håper naturligvis at Håkons Hall blir mest mulig gul og blå 18. november.

– Det hadde vært moro med et eget Storhamar-tog opp til Lillehammer. Vi har busser også. Jeg håper mange Storhamar-supportere tar turen, sier styreleder Njål Berge.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke