25. aug
PLANLEGGER FRAMTIDA: Njål Berge ser muligheten til å hente både en ny hovedtrener og en sportssjef. Her er han i samtale med Storhamar-supportere på årsmøtet.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Vurderer å hente sportssjef nå
Storhamar Hockey har hovedfokus på å hente ny trener, men styreleder Njål Berge forteller at det også kan bli ansatt en sportssjef i løpet av våren.

Publisert: 30.mar.2017 18:45
Oppdatert: 31.mar.2017 07:04

Njål Berge forteller at de leter med det han kaller åpent syn.

Les også: Mener sportsutvalget må gå av

– Vi skanner markedet, og det kan komme en sportssjef nå. Det beste er selvfølgelig hvis treneren og sportssjefen kjenner hverandre, og enda bedre hvis de har jobbet sammen tidligere. Så handler det om hvilke kombinasjoner som eventuelt er ledig, og hvor mye det koster. Vi får se hvordan det utvikler seg. Sjur Rakstad-Larsen og Pål-Jan Stokke i sportsutvalget sjekker markedet, med god hjelp av agenter og andre ressurspersoner, sier styrelederen.

Tydelig rolle

Han er klar på at sportssjefen skal fylle en tydelig rolle.

– Han skal ikke sette premissene. Det vil være styret gjennom Sjur Rakstad-Larsen, og det vervet han har, som vil legge premissene. Slik er det i en årsmøtestyrt klubb. Jeg mener det viktigste for sportssjefen er å ha full kontroll på egne og andre spillere. En god dialog med Wang Toppidrett er også viktig. En sportssjef skal optimalisere spillergruppa både på kort og lang sikt.

Les også: Berglund vil ha Smirnov tilbake

Njål Berge forteller at økonomien er viktig her, og at ting må gjøres innenfor de rammene som ligger der. Men det kan bli aktuelt å omdisponere noen poster i budsjettet.

– Et alternativ er å bruke litt mindre enn planlagt på spillerstallen, og litt mer på trener og sportssjef. Vi får se hvordan ting utvikler seg videre, sier Berge.

Tidligst 1. mai

Styrelederen mener det ideelle er at ting er på plass 1. mai, men at det kan ta litt lengre tid på grunn av påsken.

– Det er nok snakk om tidligst 1. mai

– Kan det bli en utfordring at eventuelle nye spillere vil vite hvem som skal trene laget?

– Det er helt sikkert noen som glipper, men det er prisen vi må betale. Uansett er jeg helt sikker på at vi får et bra lag. Vi er jo allerede i kontakt med noen spillere.

Lederen i sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, har tidligere bekreftet at Eirik Børresen (Sparta) og Steffen Thoresen (Lørenskog) står på ønskelista. Steffen Thoresen har også bekreftet at det har vært dialog. Patrick Thoresen har også uttalt at Storhamar er et reelt alternativ neste sesong.

Nå har Patrick Thoresen spilt for den sveitsiske klubben ZSC Lions, som er ute av sluttspillet. Nå er han med landslaget i Oslo.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke