20. aug
DALA-AKTUELL: Emil Holst (t.h.) kan bli ny førstekeeper i Brumunddal neste år. Et scenario er at han leies ut til Dala fra HamKam. Da møter han i så fall Truls Jevne Hagen (t.v.) to ganger i løpet av sesongen.
 
Holst høyaktuell for Dala
Emil Holst (19) er akkurat nå den mest sannsynlige løsningen på Brumunddals keeperjakt.

Publisert: 13.des.2016 18:40
Oppdatert: 13.des.2016 18:53

Brumunddal og HamKam diskuterer en mulig løsning for Emil Holst hvor han skriver under på en ny avtale for HamKam, og at han deretter leies ut til Dala.

19-åringens kontrakt med HamKam går nemlig ut nå, men klubben har allerede signalisert at de ønsker å resignere ham. Samtidig er HamKam også på jakt etter en mer rutinert keeper som da trolig blir Briskeby-klubbens førstevalg i sesongen som kommer.

HamKam-ledelsen ønsker ikke at Holst skal sitte på benken, og da mener de at en løsning hvor han leies ut til Brumunddal og får spilletid der, kan være det beste for alle parter.

Etter det HA-sporten forstår, er det ikke langt unna at en slik avtale er på plass.

Spennende med Dala

Emil Holst er i hvert fall ikke uvillig til å spille for Brumunddal kommende sesong.

– Det kan være spennende med en slik overgang. Jeg vil ha spilletid i HamKam, og jeg skulle helst stått i HamKam, men det kan hende jeg har godt av et miljøskifte. Jeg må i hvert fall spille fotball på et så høyt nivå som mulig. Jeg har fortsatt lyst til å bli god, understreker Holst, som har fått med seg at HamKam også søker etter en mer erfaren keeper.

Det skjer som et resultat av at klubben nok erfarte at det ble vel mye ansvar på klubbens to unge keepere denne sesongen.

Emil Holst innrømmer også at han har kjent litt på forventningspresset etter at allerede som 15-åringen ble tatt opp i A-stallen til HamKam.

– Det var jo veldig stas det, men jeg føler vel at folk har hatt forventninger til meg, sier den 186 centimeter høye og robuste målvakten.

Han håper nå på en rask avklaring.

– Holst er spennende

Og det skal i hvert fall ikke stå på Brumunddal der.

– Emil Holst er en spennende keeper som hadde passet bra hos oss. Han er sånn type spiller som vi er ute etter, sier Dala-trener Fred Leo Nysæter, som både jakter sponsorer og spillere i disse dager.

Han tror også det kan være en fin løsning for både Holst, Dala og HamKam at han spiller for Brumunddal kommende sesong.

–En spiller som Emil må spille på så høyt nivå som mulig, sier Nysæter.

Han mener Holst vil være en solid erstatter for Tor Torgersen som har gitt beskjed om at han trapper ned neste sesong.

– Emil Har vært førstekeeper i HamKam i noen sesonger nå selv om han bare er 97-modell. Han ble vurdert foran Tor Torgersen da de sto sammen i HamKam. Han vil være en viktig signering for oss. Uten en god keeper kan du ha en så god spiss du vil uten at det hjelper, sier Nysæter.

Han bekrefter også at han har en god dialog med HamKam i denne saken. Han og Kevin Knappen er også fortsatt gode kompiser.

– Det blir en naturlig dialog, men jeg må understreke at vi også hadde en god dialog med Stein Arne Ingelstad. Jeg tror vi ser nytten av å samarbeide nå. Det er flere spillere som ikke har slått gjennom i HamKam som har kommet til oss og gjort det bra, sier Nysæter og ramser opp Kristian Eriksen, Håkon Aalmen og Henrik Lehne Olsen som viktige bidragsytere i Dala nå.

Tilbudt Holst ny kontrakt

På Briskeby bekrefter Kevin Knappen at de ser på hva som er den beste løsningen for Emil Holst.

– Det er fortsatt ikke klart, men et scenario er at Emil blir leid ut til Brumunddal hvis vi bli enige med ham om ny kontrakt. Vi har gitt ham et tilbud, og vi har tro på Emil. I den settingen må han også spille fotball. Hvis han leies ut til Dala, ønsker vi at han fortsatt også er knyttet opp mot vår keepertrener Rolf Høgmo, sier Knappen til HA-sporten.

Han bekrefter også at HamKam jakter en rutinert keeper.

– Det vi ønsker er en voksen og mer moden keeper som kan gå opp stien for våre unge keepere, sier Knappen.

Han også mener samarbeidet med Brumunddal er bra nå.

– Vi prøver å gjøre hverandre sterke slik at vi kan utvikle spillere i regionen.

Han tror likevel ikke det blir snakk om mange flere spillere som leies ut til Brumunddal kommende sesong.

– Brumunddal er nok interessert i flere, men vi skal ha en tung tropp i HamKam i det året som kommer nå, sier Kevin Knappen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke