16. jul
Hevder seg: Jonathan Quarcoo er ranket som nummer åtte på 200 meter og 16 på 100 meter i Europa. Han er nettopp hjemme igjen etter en treningssamling i Italia med rekruttlandslaget.
Foto: Heidi Kristiansen
 
Jonathan i Europa-toppen
En fersk rankingliste viser at Jonathan Quarcoo er den åttende beste 200-meterløperen i Europa i juniorklassen.

Publisert: 18.nov.2015 13:46
Oppdatert: 18.nov.2015 16:44

Tidligere sprinter John Ertzgaard legger ikke skjul på at topp 10 i Europa som junior er godkjent.

– Det er veldig bra, og jeg er ikke overrasket. Han er akkurat der han skal være nå, sier Ertzgaard, som har kontakt med både Quarcoo og trener Mette Karin Ninive.

– Hadde han vært på toppen hadde jeg nok vært litt skeptisk. Faren i sprint er å ta ut for mye ressurser som junior. Jeg vet at Jonathan har mye å gå på, sier Ertzgaard, som selv var den nest beste junioren i Europa da han var aktiv.

– Man skal ikke se seg blind på juniorstatistikk. Tradisjonelt er det sånn at de som er best som junior ikke nødvendigvis slår igjennom som senior. Jonathan må bruke disse årene godt, for å bygge en grunnmur.

Orion-sprinteren selv er også fornøyd med rankingen.

– Det er overraskende bra, og veldig gøy. Det har gått veldig bra på 200 meter denne sesongen, det viser jo statistikken også, forteller Quarcoo, som har Even Meinseth som eneste nordmann foran seg på lista.

På 100 meter er Orion-sprinteren rangert best blant de norske på en 16. plass.

– Norge er ikke kjent for å være de beste i sprint, så at vi er der oppe med de andre gode sprintnasjonene er veldig gøy.

I stav er Moelven-jenta Lene Retzius ranket som den tiende beste stavhopperen i Europa, best i Norge.

I U23 er Orions spydkaster Håkon Kveseth ranket som nummer 20, best i Norge, mens klubbkameratene Anders Søgnebotten Lang-Ree og Petter Myhr er ranket henholdsvis som nummer 25 og 27 på 2000 meter hinder, i ungdomsklassen.

 
Nummer 10: Stavhopper Lene Retzius er også inne på topp 10-lista i Europa.Foto: Thore-Erik Thoresen
Topp 20: Håkon L. Kveseth klarte ikke å sette ny pers denne sesongen, og er ranket som nummer 20 i Europa.Foto: Terje Midttun
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke