23. jul
ØNSKET TIL HAMKAM: Brumunddal-trener Kevin Knappen er HamKams førstevalg til å ta over etter Kent Bergersen på Briskeby. Forhandlingene mellom klubbene vil avgjøre om overgangen blir en realitet, men Knappen selv skal være klar på at han ønsker denne utfordringen.Foto: Thomas Tolfsen-Strandby
 
I forhandlinger om Knappen
HamKam ønsker å hente Brumunddals trener Kevin Knappen. Forhandlingene har allerede pågått i flere dager.

Publisert: 13.mai.2016 23:10
Oppdatert: 13.mai.2016 23:43

HA-sporten har nå flere kilder knyttet til Brumunddal som forteller at forhandlingene har pågått en stund. En kilde rundt HamKam bekrefter også at Kevin Knappen er en trener som er høyt opp på ønskelista til HamKam, og sjansene for at Knappen ender opp som ny trener på Briskeby øker, men det er usikkert når det kan bli en realitet.

HA-sporten har jobbet intenst opp mot begge klubbene i over en uke nå, og det er først nå de siste dagene at informasjon har begynt å lekke ut.

Vil ikke kommentere

Tettest har det vært på Briskeby. Der er de trolig livredde for å irritere Brumunddal unødvendig, og de er nok opptatt av å holde en god tone med naboen i Ringsaker også med tanke på framtida. Det kan være grunnen til at de går stillere i dørene der enn vanlig.

I Dala ser de selvsagt på Kevin Knappen som en viktig mann med tanke på at han kan være mannen som gjør at laget, som i utgangspunktet er tippet til å være blant de sju lagene som rykker ned, likevel berger plassen.

– Vi har en trener under kontrakt som vi er fornøyd med. Det er vårt ståsted, og vi ønsker ikke å kommentere prosessene i HamKam. Og vi vil i alle fall ikke kommentere rykter. Det er HamKam som har en prosess, vårt fokus er på å vinne kamper, sa klubbens sportslige leder Hans Ødegård til HA-sporten i går.

HamKam har likevel et trumfkort som kan vise seg å bli svært avgjørende. Og som til slutt vil sørge for at Kevin Knappen ender opp på Briskeby:

Nemlig at Knappen selv skal har gitt kraftige signaler til Brumunddals styre som går på at han ønsker å ta denne muligheten når den nå har dukket opp.

For to dager siden valgte også Hans Ødegård ikke å svare på HA-sportens spørsmål om han kunne garantere at Knappen ble i Dala ut denne sesongen.

Det er lett å tolke det da som at det kunne han rett og slett ikke garantere heller, så lenge Brumunddal har gått med på å forhandle med HamKam.

Knappen Ser mulighetene

39-årige Knappen, som i 2012 ble kåret til årets unge trener i Norge, mener også at med hans styring så vil HamKam kunne ta igjen Elverums forsprang på sju poeng.

Etter det HA-sporten har grunn til å tro, trigges han ekstra av denne utfordringen siden det er snakk om HamKam. En klubb han personlig setter høyt og som han tidligere har uttalt at bør være distriktets flaggskip. Å få til akkurat det, er en jobb han har veldig lyst til å starte på.

Brumunddal er selvsagt skuffet over dette, og de har ikke tenkt å gi slipp på Knappen uten at dette kompenseres ordentlig.

Penger er selvsagt et sentralt spørsmål her. Og selv om HamKam ikke har ubegrenset med midler til å kjøpe fri Knappen, vil Dala selge seg så dyrt som mulig.

Et annet sentralt moment som kompliserer hele overgangen, er at Brumunddal tar imot HamKam til lokaloppgjør på Sveum søndag 22. mai.

Spørsmålet det er grunn til å stille seg nå, er da selvsagt på hvilken trenerbenk sitter Kevin Knappen i den kampen?

Det er naturlig å tro at Dala vil beholde Knappen til etter denne kampen, mens HamKam sikkert vil ha den nye treneren på plass så fort som mulig. Et kompromiss kan da bli at Knappen ikke er med på noen av trenerbenkene.

Gjøvik-Lyn mandag

Det ser uansett ut nå som at Knappen coacher Dala i bortekampen mot Gjøvik-Lyn mandag 16. mai. Forhandlingene de neste dagene vil trolig gi oss flere svar.

I HamKam hadde de selvsagt håpet å løse denne saken raskt, men samtidig er en slik overgang såpass kontroversiell og full av følelser, at de også har måttet ta høyde for at prosessen vil dra ut.

– Vi har ikke noe nytt å melde. Vi har ikke landet noen ny trener, men når det er klart så vil vi si ifra om det, sier HamKams daglig leder Stein Arne Ingelstad.

I Brumunddals spillergruppe har Knappen også vært et tema denne uka. Han er, slik HA-sporten forstår det, en populær mann i gruppa. Og han blir sett på som en som utmerker seg særlig rundt det å være godt forberedt til kampene.

– Han vet alltid hva som møter oss, sier en av Dalas spillere, som innrømmer at det er blitt snakket om at de kan miste treneren sin til HamKam.

– Jeg tenkte det allerede da det ble klart at Kent Bergersen forsvant at HamKam ville komme på banen, sier Dala-spilleren.

Nå har altså det skjedd. Så vil tiden vise om klubbene kommer til enighet om overgangen.

Kevin Knappen har ikke besvart HA-sportens forespørsel rundt denne saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke