26. aug
HAR SIKTET TRENER: Politiadvokat Henning Klauseie.
 
Idrettsleder og trener siktet for overgrep gjennom 30 år
En idrettsleder og trener i Hedmark skal ha misbrukt gutter seksuelt i 30 år og er siktet for ni overgrep, inkludert voldtektsforsøk.

Publisert: 11.jan.2019 14:41
Oppdatert: 11.jan.2019 15:17

Det var en tidligere utøver som meldte fra om at han var blitt utsatt for overgrep av treneren, melder NRK. Idrettsklubben sendte derfor brev til politiet, og det ble satt i gang en omfattende etterforskning. Politiet mener å ha avdekket overgrep som strekker seg helt tilbake til 80-tallet.

Politiadvokat Henning Klauseie sier til HA at idrettslederen og asylvergen skal ha forgrepet seg på åtte unge gutter.

Overgrepene fordeler seg likt på idrettsutøvere og unge enslige asylsøkere. Politiet frykter at det er mørketall i denne saken, og at medieomtalen kan føre til at flere tilfeller dukker opp, sier Klauseie til HA.

Klauseie opplyser at overgrepene skal skjedd i forbindelse med idrettsstevner, treninger og i private sammenhenger.
Det skal ha startet med massasje og etter hvert ha utviklet seg til seksuelle tilnærmelser og deretter seksuell omgang med guttene, forklarer politiadvokaten.

I følge NRK har politiet vært i kontakt med over 60 personer som de mener kunne ha vært utsatt for overgrep.

Mannen er siktet for voldtektsforsøk, seksuell omgang med mindreårige, for å ha utnyttet sin posisjon og stilling, og for å ha forsøkt å påvirke vitner.

Ifølge politiadvokat Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt skal hendelsene ha skjedd både i forbindelse med trening, konkurranse og privat samvær i inn- og utland. For enkelte av de fornærmede skal overgrepene ha skjedd flere ganger.

– Totalt har vi opprettet ni saker som gjelder seksuelle overgrep eller forsøk på det. Men vi frykter at det er en del mørketall her, opplyser politiadvokaten til kanalen, og ber de som kan ha blitt utsatt for overgrep om å ta kontakt med politiet.

Mannens forsvarer Vegard Aaløkken forteller at hans klient har tilstått noen av forholdene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke