18. aug
hilser: Her treffer Jarryd Sherlock (t.h.) og Storhamars Martin Gran hverandre for første gang. FOTO: BENDIK HAVDAL ERIKSEN
 
Jarryd har reist 1.600 mil for å se Storhamar
Tirsdag tar Storhamar imot Sparta hjemme i CC Amfi. Og på tribunen sitter det en hedersgjest: Jarryd Sherlock. Han har nemlig reist over 1.600 mil for å se på favorittlaget sitt.

Publisert: 07.nov.2016 19:47
Oppdatert: 08.nov.2016 07:20

– Da jeg så Storhamar spille i CHL i fjor, ble jeg glad i klubben fra første stund. Jeg elsker å se på underdogs, og det var morsomt å se fansen og klubben, forteller Sherlock, som fikk komme inn i garderoben og hilse på heltene.

– Det føltes nesten surrealistisk å få møte dem. Jeg har bare sett dem spille på nettet, og plutselig var jeg i garderoben. Det var stort, forteller han.

ser på kampene

Sherlock forteller at han forsøker å holde seg så godt oppdatert som mulig.

– Jeg ser alle de kampene jeg har mulighet til. Men jeg er langt unna, og noen ganger gjør det at jeg ikke får sett matchene. Da følger jeg med på nettet, og så kikker jeg på fangruppen på Facebook, forteller han.

27-åringen skal bo på Fjetre Gård i Stange mens han er på Hamar-besøk, og det er Lars Petter Lysgaard som har gjort det mulig for Sherlock å komme til Hamar.

– Han begynte å følge Storhamar under CHL-spillet, og da la jeg ham inn i en Facebook-gruppe, der vi snakker mye. Storhamar er en klubb for alle, og jeg ville at han skulle få komme hit og se hvordan det er her, forteller han.

NHL 11

Australia er ikke kjent som noen stor hockeynasjon, og Sherlock ble nysgjerrig på hockey gjennom å spille Play Station.

– Jeg begynte å spille NHL 11, og det var der jeg oppdaget idretten. Det tok litt tid før jeg ble skikkelig interessert, men så ble jeg bare mer og mer opptatt av sporten, forteller han.

Han tror at laget har potensial til å gjøre det bra.

– Storhamar har opplevd en berg-og-dalbane-sesong, men de viste mot Stavanger sist (1-5-seier) at de kan slå alle. Det kan ha vært starten på en god trend.

får han komme på isen?

Tirsdag ser Sherlock sin første Storhamar-kamp live i CC Amfi, og han har et lite håp om å få komme ut på isen før pucken slippes.

– Det ville vært en stor ære, men samtidig vil jeg ikke være til bry for andre fans. Jeg kan faktisk ikke tro at jeg er her. Det var stort bare å se spillerne trene, og det hele føles ganske surrealistisk, forteller det sympatiske 27-åringen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke