16. jul
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 
Johaug har ikke tilgitt Bendiksen
I et intervju med Østlendingen forteller Therese Johaug at hun ikke er sikker på om hun noen gang klarer å komme tilbake til sitt toppnivå.

NTB
Publisert: 28.okt.2016 21:58
Oppdatert: 28.okt.2016 22:07

– Lysten til å komme tilbake øker for hver dag, men jeg vet ikke om jeg klarer det. Jeg skal være sterk, men hvordan kroppen og hodet vil takle alt dette i etterkant vet jeg ikke. Først og fremst er dette en mental styrketest, sier Johaug til lokalavisen.

Den 28 år gamle profilen kan imidlertid røpe at planene for et comeback allerede er lagt.

– Fra første uke har vi sett på hvilke muligheter som finnes. Det handler også om å innstille seg på mulige scenarioer. Vi skal skreddersy et opplegg. Kanskje trenger jeg en egen trener, men jeg har vært lenge i gamet og har erfaringen.

– Hylte og skrek

Johaug forteller også om dagen (4. oktober) da hun fikk beskjeden om at hun hadde testet positivt på det anabole steroidet clostebol av sportssjef Vidar Løfshus.

– Akkurat da var jeg alene hjemme. Nils Jacob (Hoff) var ute på butikken. Verden raknet. Jeg hylte og skrek så høyt at han hørte meg nede i gangen da han kom hjem. Han var redd og skjønte ikke hva som skjedde, men han kjente igjen stemmen min. Der og da ble livet snudd på hodet for alltid, forteller hun.

Da den norske langrennsstjernen møtte utvalgte medier på torsdag, ba en gråtende Johaug om å bli trodd på hennes forklaring. Hedmark-jenta testet positivt etter bruk av kremen Trofodermin på en solbrent leppe under et høydeopphold i Italia i september.

Ikke tilgitt

Johaug står fast på at hun fikk kremen av landslagslege Fredrik Bendiksen og ble forsikret om at medikamentet ikke sto på dopinglisten.

Overfor Østlendingen forteller Johaug at hun ennå ikke har klart å tilgi Bendiksen.

– Nei, det har jeg ikke klart. Vi snakker sammen og forstår hverandre, men konsekvensene er store, sier hun.

Bendiksen har vært tilnærmet taus siden pressekonferansen 13. oktober, men kom med en kort uttalelse da det ble opprettet sak mot han.

– Jeg har så langt i denne prosessen vært opptatt av å opptre ryddig og redelig. Jeg har allerede forklart meg detaljert om saken, både for Antidoping Norge og under Skiforbundets pressekonferanse, uttalte legen til NTB da.

Bendiksen tok fullt ansvar for dopingskandalen og sa opp sin stilling som landslagslege 13. oktober. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke