23. okt
DOM: Therese Johaug trener på Sjusjøen, og håper at det faller dom i dopingsaken til uka.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Johaug-leiren håper på dom neste uke
Det nærmer seg domsavsigelse i Johaug-saken. Therese Johaug har vært i Sør-Korea for å få en følelse av hennes store motivasjonsfaktor: OL i 2018.

NTB
Publisert: 09.feb.2017 08:04
Oppdatert: 09.feb.2017 08:08

Kun få dager etter høringen på Ullevaal stadion under den pågående dopingsaken mot henne, reiste Therese Johaug på inspeksjonstur til Pyeongchang for å få prøve seg i OL-løypene sammen med sin trener Pål Gunnar Mikkelsplass. 

– Det var en bra tur. Den gjorde godt for henne. Hun har testet og gått litt i løypene, og den var hardere enn antatt. Mange har sagt at det er som en golfbane, som høres veldig flatt ut, men det var det ikke. Hun fikk mye ut av turen, sier Johaugs manager Jørn Ernst til NTB. 

Med den tunge påkjenningen det er å være i konstant søkelys for å ha brutt dopingreglementet, var det viktig for Johaug å teste OL-løypene, som hun både under høringen og i tidligere intervjuer har satt som sitt store mål. 

– Turen hadde med motivasjon å gjøre også. Det var en kombinasjon med det å kunne teste løypene også når det var oppkjørt der i forbindelse med verdenscuprennet. Når det først var en åpning var det to fine dager, forklarte Ernst.

Avventer dom

Johaug venter for øyeblikket på dommen fra domsutvalget i Norges Idrettsforbund etter den to dager lange høringen på Ullevaal stadion i slutten av januar. En dom kan komme neste uke. 

– Den bør komme neste uke. Da er vi et skritt nærmere å få en avklaring som hun kan få forholde seg til. Det blir spennende, sa Johaug-manageren. 

Han har ikke fått noen signaler fra NIF om når dommen skal komme. 

– Uansett er hun innforstått med at denne sesongen er over. Det har hun akseptert. Hun er sterk i hodet, la han til. 

Etter turen til Sør-Korea har Johaug sjekket inn på hytta på Sjusjøen. 

– Hun er der nå. Det er bra der med snø og løyper. Det har blitt et veldig fint sted for henne med fred og ro. Hun kan også treffe andre skiløpere, forklarte manageren. 

Kjentfolk på Sjusjøen

Denne uken kan Johaug også skimte deler av det norske VM-laget i løypenettet, men hun har ikke lov til å trene med dem på grunn av suspensjonen. 

– Jeg vet ikke om WADA sine regler sier at hun må gå fem eller ti meter bak? Hun må vel være igjen på hytta eller gå et annet sted enn dem da, spøker Ernst.

– Hun treffer dem sikkert, men hun får ikke være med på deres treninger og samlinger. Det er veldig enkelt og greit, sier han mer alvorlig.  

Ernst kan rapportere om at langrennsstjernen er i god form til tross for utestengelsen. 

– Jeg har ikke oversikt over testing, men hun er i veldig god form. Hun trener hardere enn noen gang. Hun sier selv at hun er i bra form, sier manageren.

– Hun kunne gått skirenn i morgen, avslutter han. 

TV-serie

Et produksjonsselskap har fulgt Therese Johaug tett siden hennes positive dopingprøve ble kjent i oktober. Det hele kan ende med en TV-serie. 

Det bekrefter produsent og daglig leder i Globus Media, Anders Sæther, til NTB. 

– Vi har gjort en del prosjekter innen denne sjangeren, og vi driver og filmer med henne. Dette er en spesiell historie, sier Sæther.

Johaug-manager Jørn Ernst sier at prosjektet er en del av en dokumentarserie ved navn "Supersport".

– Dette var en avtale som ble gjort lenge før hennes positive dopingprøve. Hun er en av flere toppidrettsutøvere som skal være del av serien som skal sendes på TV 2, sier Ernst til NTB.

Trolig vil serien bli sendt til høsten.

– Vi stoppet opptaktene og tenkte oss om etter at resultatet av dopingprøven ble kjent, men vi valgte å fortsette filmingen. Det er mulig det blir en egen dokumentar, men det må vi se an, sier Ernst.

Det var  Østlendingen  som omtalte saken først.  

Ble med til Sør-Korea

Ernst bekrefter at det kan ende som TV-serie, men at det nå først og fremst er dokumentasjonen som står i fokus. Therese Johaug er filmet både i trening og på reise. Det er også gjort flere intervjuer med henne i denne perioden.

Johaug er blitt fulgt tett både på Sjusjøen og under turen til OL-løypene i Pyeongchang. 

– Jeg vil si minst mulig om dette, men vi jobber med opptak. Vi vil komme tilbake med mer når vi vet hva det blir, sier en hemmelighetsfull Sæther.

Globus Media AS står bak produksjoner som "Sirkus Northug", "Verdens beste skijenter", "Skiskytterne", "HåndballEventyret" og "Fotballproff".

(©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke