20. jul
Stivnet: Jonathan Quarcoo ble nummer fire i finalen på 200 meter.
Foto: Thore-Erik Thoresen
 
Quarcoo nummer fire på 200 meter
Etter en fantastisk semifinale, der Jonathan Quarcoo (20) løp under VM-kravet, ble det tyngre i finalen. Han ble nummer fire på tiden 20,80, ett tidel fra medalje.

Publisert: 15.jul.2017 21:00
Oppdatert: 15.jul.2017 21:57

- Semifinalen var fantastisk, men jeg var dessverre helt kjørt i finalen på 200 meter, sier Jonathan Quarcoo til HA-sporten, og fortsetter med en kjapp oppsummering av egen innsats i Polen:

- Jeg er veldig godt fornøyd med bronsen på 100-meteren fredag, og selvfølgelig utrolig moro å ta VM-kravet på 200 meter. I tillegg ble det to U23-rekorder. Det er også veldig bra, sier Jonathan Quarcoo.

Quarcoo klinte til med 20,39 i semifinalen i godkjent vind (+0,9). Det er ny norsk U23-rekord, og fem hundredeler under kravet til VM i London. Dette bringer ham også opp på en tredjeplass i Norge gjennom alle tider, bak Jaysuma Saidy Ndure og Geir Moen. Han var raskest av alle i semifinalene. 

Men i finalen gikk det altså tyngre for Orion-løperen. Etter en god start, kjempet han om medalje på oppløpet, men det ville seg ikke, og han stivnet mot slutten. Han endte som nummer fire på tiden 20,80. 

Jan Volko fra Slovakia var overlegen, og vant på tiden 20,33. Franske Gautier Deutremier ble nummer to, mens tyske Roger Gurski tok bronsen - ett tidel foran Quarcoo.

Orion-sprinteren tok bronse på 100 meter fredag. Han hadde 10,29 i finalen og 10,26 i semifinalen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke