19. jun
 
Kan gå mot slutten for Løtens suksessduo
Erik Wettermark er ferdig som Løten-trener etter sesongen. Også Mehran Amundsen-Ansari kan være ferdig i klubben.

Publisert: 13.sep.2017 15:29
Oppdatert: 13.sep.2017 15:34

- Løten ønsker seg videre opp og fram, uavhengig om det blir 3. eller 4. divisjon. Da kreves det mer tid av alle, inkludert meg selv. Det er tid jeg ikke føler at jeg har, sier hovedtrener Erik Wettermark.

- Jobben ikke gjort

Med fem kamper igjen av sesongen påpeker treneren at fokus helt og holdent ligger på å holde stø kurs mot opprykk.

Løten FK leder med fem poeng ned til Gran på andreplass i 4. divisjon avdeling 1.

- Vi tror på ingen måte at jobben allerede er gjort. Vi skal ha fullt kjør ut sesongen for å rykke opp, sier han.

Likevel følte den tidligere Brumunddal-treneren at det var mest ryddig å gi beskjed til klubben og spillerne om hans avgjørelse tidlig.

- Jeg ville gi klubben mulighet til å forberede seg mot neste sesong så tidlig som mulig og følte det var mest ryddig å gjøre på den måten, sier han, som har tro på at laget klarer å stable et slagkraftig lag neste sesong.

- Det er en del usikkerhet rundt hvilke spillere som blir med videre, men jeg tror og håper at flest mulig fra dagens Løten-lag også spiller for klubben i 2018.

Usikkerhet rundt Mehran

Wettermark har, sammen med ansvarlig leder for herrefotballen Mehran Amundsen-Ansari, vært de to viktigste brikkene for fotballklubbens satsing mot opprykk i 2017-sesongen. Heller ikke lederen for herrefotballen er sikker på om han fortsetter i klubben neste sesong.

- Nå er det fullt fokus mot opprykk. Det som skjer etter sesongen, det skjer. Målsettingen om å rykke opp ser ut til å gå i boks, og det har også vært min avtale med klubben, sier Amundsen-Ansari.

Klubben har likevel rukket å komme i gang med prosessen rundt det å erstatte trener Wettermark.

- Hva gjelder trenerspørsmålet så er det trist og vemodig at Erik gir seg. Men klubben er godt i gang med planleggingen av trenerteam til neste sesong. Knut Olav Pettersen er viktig å ha med videre i et trenerteam fordi han kjenner spillerne og klubbens verdier veldig godt og er en sterk fagmann.

- Arnesen sikler etter jobben

Øyvind Mellum er Løten-gutt og har vært en av lagets viktigste spillere i flere sesonger nå. Han har forståelse for at trener Wettermark gir seg.

- Det er synd, men med hans jobb så skjønner jeg avgjørelsen. Vi mister en god trener og en fin person, sier Mellum, og skyter inn med et bredt glis:

- Jeg tipper Ottestad-trener Simen Arnesen sikler etter å bli ny Løten-trener. Men han er nok ikke kvalifisert til jobben ennå.

Midtbanespilleren skal ta jobben med å overtale Amundsen-Ansari til å bli værende i klubben.

- Dersom Løten rykker opp nå, klarer jeg ikke se for meg at vi starter opp i 2018 uten Mehran. Han har et dunkende Løten-hjerte. Å overtale han blir som å stjele godteri fra en unge, sier Øyvind Mellum.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.