20. jul
SPURTVANT: Edvald Boasson Hagen vant første etappe i sykkelrittet Tour of Norway onsdag 17. mai. Etappen gikk fra Hønefoss til Asker.
 
Klar for ny spurt torsdag
Edvald Boasson Hagen startet årets Tour of Norway slik han avsluttet fjorårsutgaven. 30-årsjubilanten vant åpningsetappen i Asker på nasjonaldagen.

Publisert: 17.mai.2017 19:29
Oppdatert: 18.mai.2017 08:11

Edvald Boasson Hagen håper å kjempe om sammenlagtseieren i Tour of Norway, og fikk en perfekt start på rittet da han tok sin første seier for sesongen på Norges nasjonaldag og sin egen 30-årsdag.

– Dette var fantastisk. Helt rått, sa Boasson Hagen til TV 2.

– Jeg var i god posisjon, og lagkameraten min gjorde en utrolig god jobb. Det var så vidt jeg klarte å holde hjulet uten å få for mye melkesyre. Så gikk det. Det var kult, fortsetter han.

Ledertrøya

Tidligere Sky-rytter Lars Petter Nordhaug var blant dem som gjorde et forsøk på å gå for seieren på de siste kilometerne, men åpningsetappen ble avgjort i en massespurt.

Van der Sande ble nummer to bak Boasson Hagen, mens Simon Gerrans tok tredjeplassen. August Jensen ble nest beste nordmann på fjerdeplass.

Boasson Hagen starter dermed torsdagens etappe med ledertrøya. Den etappen går fra Eidsvoll til Brumunddal. Det er også ventet at den etappen vil ende opp med en ny spurt inne i Brumunddal sentrum. Spørsmålet er om Edvald klarer å holde unna da, for det er ingen tvil om at målgangen i Asker med en middels tøff motbakke den siste kilometeren var som skreddersydd for gutten fra Rudsbygd.

Det kan tenkes at flere spurtkanoner melder seg på torsdag i Brumunddal.

Det er uansett lag til rette for en skikkelig folkefest i Brumunddal nå.

Går for sammenlagtseier

Dimension Data-rytteren vant to etapper under forrige utgave av rittet. Fjorårets andremann sammenlagt (bak Pieter Weening) har tidligere pekt ut den tredje etappen som avsluttes i Lillehammer som den det er spesielt viktig å henge med i årets utgave av Tour of Norway.

– Jeg håper at jeg skal ha mulighet (til sammenlagtseieren). Lillehammer-etappen vil skille, så jeg håper jeg kan være med. Målet er jo å være med i teten, har han sagt til NTB.

Videre i årets ritt skal rytterne altså innom blant annet Eidsvoll, Brumunddal, Hamar, Lillehammer, Lillestrøm, Sarpsborg og Moss før målgang på femte etappe er i Oslo søndag.

Målgangen i Brumunddal torsdag ettermiddag blir nå ekstra spennende med Boassons Hagens gode utgangspunkt, men det blir også muligheter til å komme tett på rytterne når 3. etappe starter fra Stortorget i Hamar fredag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke