17. jul
NM NESTE: Marit Bjørgen går NM på Gåsbu torsdag, fredag og lørdag. I helga ble det seier både lørdag (10 km) og søndag (stafett).
 
Klar for tre NM-distanser
Marit Bjørgen (32) kom tilbake i verdenscupen og viste umiddelbart at hun har stålkontroll på formen fram mot VM i Val di Fiemme. Nå venter tre NM-dager på Gåsbu.

Publisert: 21.jan.2013 06:41
Oppdatert: -

Marit Bjørgen hadde ikke konkurrert på 48 dager. Det skjedde i Kuusamo da hun vant minitouren 2. desember. Deretter kom hjerterytmeproblemene og ødela for Tour de Ski.
Lørdag var hun tilbake og vant den tunge 10 kilometer klassiske fellesstarten i La Clusaz.
Rognes-løperen var lettet etter seieren.
- Alt er som det var, og jeg fikk de svarene jeg ville ha. Dette gir viktig selvtillit fram mot VM, sa Bjørgen, som hadde full kontroll på sisteetappen i stafetten i går, og gikk Norge inn til seier.
I hele år har Bjørgen vært klar på at VM er det viktigste.

har Rutine

Selv ikke for en løper som tok sin verdenscupseier nummer 58 lørdag, er det en selvfølge med seier. Spesielt ikke når hun ikke har konkurrert på seks uker og VM bare er fem uker unna. 21. mars smeller startskuddet i VM-byen Val di Fiemme.
- Jeg har vært i gamet lenge og visste at formen var formen var god. Målet var å kjenne at jeg er med, og jeg fikk de svarene jeg ønsket meg, sier Bjørgen til NTB.
- Hvordan har det vært med seks uker uten konkurranse og den lille usikkerheten rundt hjerterytmeforstyrrelsen?
- Det har gått fint. Jeg har trent alene hjemme. Jaktet på grunntrening. Fokuset mitt har ligget på VM helt siden da det med hjertet skjedde. Følelsen har vært god de siste dagene, men jeg var også spent og nervøs, sa hun.

Taktisk bra

Justyna Kowalczyk fylte 30 år lørdag. Det feiret hun med kladder under skiene, og hun måtte stoppe opp og skrapet vekk elendigheten i den siste bakken. Therese Johaug gikk inn til en klar 2.-plass bak Bjørgen.

Gåsbu og Seiser Alm

Kommende uke blir det tre renn i NM i Vang, før det venter en treningsuke hjemme i Norge før avreise til høyden i Seiser Alm. Den neste konkurransen blir i Davos helgen før VM-starter.
- Det var viktig å gå inn i perioden uten internasjonale konkurranser med selvtillit. Jeg skjønte at Marit var i slag, og da vet vi at hun er med i toppen, sa landslagstrener Egil Kristiansen.
Marit Bjørgen i form er verdens beste kvinnelige skiløper, og torsdag blir det altså mulig å se henne på Gåsbu.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke