21. jul
Klar: Frida Eline Jensen skal delta i NM på hjemmebane i januar. Hun deltar i junior-klassen.
 
Klare for Hamar-NM
Tre kunstløpjenter med base på Hamar vest er klare for NM i kunstløp arrangert av Storhamar i januar. Trener Lillian Arnesen er storfornøyd med at de får med løpere på hjemmebane.

Publisert: 14.des.2016 20:47
Oppdatert: 15.des.2016 07:16

Ingrid Nilsen i klassen basic og Frida Eline Jensen og Amine Storrød i junior, skal delta når NM og LM i kunstløp skal arrangeres av Storhamar kunstløp 13. til 15. januar. Storrød går for Fredrikstad, men trener med Storhamar, og går på Wang Toppidrett i Hamar.

Trener Lillian Arnesen er godt fornøyd med løperne sine.

–Det er veldig moro at de skal delta. Når vi er arrangør hadde det vært kjedelig om vi ikke hadde hatt noen deltakere med, forteller hun.

Måtte kvalifisere seg

I kunstløp må du både kvalifisere deg og bli tatt ut for å kunne delta i NM.

– Du må klare en poengsum både i kort- og friløp, i tillegg til å være blant de 12 beste i basic, mens i junior må du være blant de 24 beste for å delta. Det betyr veldig mye for dem å kunne delta, og spesielt i junior er det knallhardt å kvalifisere seg. Jentene er både stolte og glade for at de har greid å kvalifisere seg, fortsetter trener Arnesen.

Om sjansene til jentene i mesterskapet, sier hun følgende:

– Ingrid Nilsen, som går i basic, har sjanse på topp fem i klassen. De to andre jentene, Frida Eline Jensen og Anne Storrød, klarer nok ikke å komme inn topp fem. Det kommer selvfølgelig an på dagsform, og nivået i den klassen er veldig høyt. De synes det er veldig moro å få være med, og kunne delta i NM og LM på hjemmebane.

I klassen basic er det ingen øvre aldersgrense, og de deltar i landsmesterskapet. I kunstløp er det totalt åtte konkurranseklasser.

Stolt av klubben

Lillian Arnesen er stolt av Storhamar kunstløp, som skal arrangere NM og LM.

– Vi viser at vi er en klubb som er å regne med i kunstløp-Norge, i tillegg til at vi har den fineste hallen. Vi har tidligere arrangert NM og LM i 2005 og i 2011. Det er ikke så mange klubber som arrangerer NM, så det er viktig at vi viser oss fram, avslutter en stolt hovedtrener, som skal se sine elever kjempe i NM i januar.

I tillegg til å arrangere NM, setter også Storhamar kunstløp opp Luci on ice førstkommende fredag.

NM-deltaker Frida Eline Jensen har hovedrollen i Tor Karseth sitt klassiske julestykke på is.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke