20. aug
 
Knappen: - Selvfølgelig påvirker det oss
Hendelsen Franck Semou ble utsatt for fredag har satt en støkk i HamKams spillergruppe, men trener Kevin Knappen tror de klarer å legge det til side under kampen mot Hønefoss.

Publisert: 01.okt.2016 15:46
Oppdatert: 01.okt.2016 18:16

HamKam har lørdag tatt turen til Ringerike for å møte tabellfirer Hønefoss. 

1. omgang

Hjemmleaget kom best i gang, og hadde ballen mest i åpningsminuttene. 

Allikevel var det HamKam som skapte 1. omgangs største sjanser. Først var det Emil Dahle som spilte gjennom Ole Erik Midtskogen, som satte ballen i stolpen. 

En stund senere var Valentin Blaka frampå og satte ballen i tverrliggeren på en volley. Nære på for HamKam. Hønefoss hadde også et par gode sjanser, men heller ikke de fikk uttelling. 

HamKam tok mer og mer over utover i omgangen, men uten å få ballen i mål før hvilen. 

Lagene gikk til pause på 0-0.

2.omgang

HamKam fikk en pangstart etter pause. Bare minutter etter hvilen scoret Emil Dahle kampens første mål med et vakkert skudd i krysset fra utenfor 16-meteren.

HamKam styrte også mye av spillet de første minuttene etter hvilen.

Men så kom Hønefoss mer inn i kampen igjen, og bet seg fast på HamKams halvdel. De skapte flere sjanser, men HamKam sto imot, og hindret Hønefoss i å score. 

Men da 80 minutter var passert, sa HamKam takk for følget, med Ivar Sollie Rønning i spissen. 

Sollie Rønnings første scoring kom etter 83 minutter. Et innlegg når fram til spissen, som flikket ballen fint i mål. 

Men han ga seg ikke der. På overtid slurver Hønefoss på egen halvdel, og spiller ballen rett til Nicholai Michaelsen. Han får en enkel oppgave med å slå inn til en umarkert Sollie Rønning. Sistnevnte har hele kvelden på seg til å score, og setter ballen trygt i mål. 

0-3 ble også sluttresultatet.

Hendelsen fredag der, HamKam-spiller Franck Semou ble utsatt for blind vold i Hamar, har tatt mye av fokuset i forkant av kampen. 

- Må prøve å legge det til side

- Det er klart dette påvirker oss, men jeg tror samtidig vi skal klare å legge det til side under kampen. At Franck står her i dag med oss og er oppegående er fantastisk, sier Knappen.

- Vi jobber for å legge ting til side, så får vi prøve å holde fokus på det vi får gjort noe med. Jeg håper vi klarer det, det er min intensjon når jeg skal inn å gi den siste pep talken nå, sier treneren.

Flere endringer

Kamma tok en meget sterk 5-0-seier mot Byåsen forrige serierunde, men likevel er Knappen nødt til å gjøre endringer før møtet med Hønefoss.

- Emil Holst ble sjuk og kastet opp på bussen i dag, så Lars Jendal kommer inn i mål. Siden Franck er ute benytter vi sjansen til å gi Markus Solbakken muligheten fra start, sier Knappen.

Saihou "CH" Jagne er heller ikke med i lørdagens kamptropp, derfor går Valentin Blaka inn på topp.

- CH er i Sverige av familiære årsaker og rakk ikke kampen i dag, forteller Knappen.

HamKam stiller med følgende lag (4-2-3-1): Lars Jendal - Truls Jevne Hagen, Tobias Ødegård, Francois Yabre, Nicholas Mickelson - Kristoffer Hagen, Markus Solbakken - Ole Erik Midtskogen, Ivar Sollie Rønning, Emil Dahle - Valentin Blaka.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke