16. jul
INSPIRERT?: Det skal være usagt om det var Petter Northugs femmilsgull som var utslagsgivende for at kronprins Haakon nå stiller i Birken, men de to møttes i Falun.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Kronprins Haakon går Birken
Ikke bare skistjerner på startstreken i Birken.

Publisert: 02.mar.2015 11:58
Oppdatert: 02.mar.2015 14:09

Det er ikke bare skistjerner som Justyna Kowalczyk som stiller til start i Birken. 21. mars står Kronprins Haakon på startlinjen på Rena.

Dette er første gangen Kronprinsen skal gå Birkebeinerrennet.

Kronprins Haakon har tidligere syklet «KongeBirken» da han besøkte Rena i 2011. Den gangen ble han utfordret til å delta på renn eller rittet.

Informasjonsansvarlig i Birken, Randi Bolstad sier at det er morsomt at Kronprinsen har tatt opp utfordringen fra 2011, og at han nå skal være med å gå. 

- Vi er veldig glade her "på huset" nå, sier Bolstad. Birken er så absolutt for alle, og vi er ganske stolte over at Kronprinsen skal gå.

Birken er langtfra utsolgt slik det tidligere har vært. Det er fortsatt noen tusen startnummer ledig så vil du bli med kronprisen over fjellet er det bare å melde seg på.

Daglig leder Jo Gunnar Ellevold i Birken AS gleder seg over den kongelige påmeldingen.

– Kronprinsen stiller opp på mange arrangementer, men de færreste krever så mye fysisk som et skirenn på 54 kilometer. Det at han stiller opp her, på lik linje med alle andre, er ganske så unikt, sier Ellevold.

Det 77. Birkebeinerrennet går av stabelen 21. mars i år. Fjorårets renn ble avlyst helt i siste liten på grunn av sterk vind på fjellet. Ingen av de 17.000 påmeldte fikk pengene igjen, og mange løpere valgte å gå over fjellet likevel. Dette var bare andre gang i historien at rennet ble avlyst.

Rennet ble etablert i 1932 til minne om turen som birkebeinerne Torstein Skevla og Skjervald Skrukka tok i 1206 med vesle prins Håkon Håkonsson. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke