18. aug
GIKK FORT: Kristoffer Kvarstad, her avbildet på Gåsbu i desember, imponerte.
FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Kvarstad imponerte i Finland
Kristoffer Kvarstad falt i prologen og kom så vidt videre til sprinten, der han gjorde en av sine beste konkurranser.

Publisert: 26.jan.2018 14:41
Oppdatert: 26.jan.2018 14:41

Kristoffer Kvarstad ble nummer to under fredagens sprint under Nordisk Juniorlandskamp i Finland.

Men konkurransen kunne ha vært over allerede i prologen.

- Prologen min var helt krise. Jeg trynet, så jeg var kun 0,6 sekunder fra å gå på hodet og ræva ut av prologen, sier Kvarstad til HA-sporten.

Da han først hadde fått beskjed om at han var blant de 30 kvalifiserte for rennet, så han seg ikke tilbake igjen.

Og han innrømmer at han likte å være i utfordrerposisjon.

- Det var en veldig fin posisjon å være i, for det er ingen som forventer at han med nummer 28 skal gå fort på ski, sier han og gliser.

Han forteller at han hadde god kontroll i kvart- og semifinale-heatene. 

- Jeg gikk relativt enkelt i kvarten og semifinalen, der planen var å gå hardt ut, slik at jeg kunne gå roligere inn, forteller han.

I finalen ble det derimot tøffere.

- Ansgar Evensen, som var han som vant, gikk, som meg, fort ut fra start. Så vi ble enige om å gjøre det igjen. Vi fikk en luke, og så håpet jeg å kunne ta ham på slutten. Men da jeg skulle forsøke det, var jeg stokk stiv, forteller 18-åringen, som fikk mersmak av rennet.

- Dette er det største vi, som er så unge kan gå, så det var utrolig morsomt, sier han.

Topp tre: 1) Ansgar Evensen, 2.12,20, 2) Krisoffer Kvarstad +0,57, 3) Ossian Rossenberg +1,55

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke