17. jul
 
Lagde hockey-eldorado hjemme 
Løkkehockey: Gudmund Tvedt Græsby ville gi ungene en skikkelig førjulsgave. Det ble en eksklusiv hockeybane, pakket inn i flomlys, krydret med egen ismaskin.

Publisert: 17.des.2015 12:43
Oppdatert: 17.des.2015 12:55

Gudmund Tvedt Græsby, som har en sønn som spiller hockey i Storhamar, og som er ærlig på at han er litt mer enn middels interessert i ishockey, hadde ei løkke hjemme på småbruket Jevanordbakken i Furnes. Det var snakk om ei isflate på 10 x 20 meter.

Men han hadde lyst på noe mer, noe større, noe bedre.

Han endte opp med det som trygt kan kalles ei eksklusiv hockeyløkke. Det ble nesten ei hel hockeybane med ei isflate på 34 x 20 meter.

– Det er få isflater rundt her, og jeg tenkte at hvis vi lagde noe skikkelig, så ville det bli mer populært også. Vi må rekruttere noen unger på bygda også. Nå håper vi på kuldegarder framover, sier en entusiastisk banesjef, som la en plan som oser av kvalitet og nøyaktighet.

Frest asfalt og veghøvel

– For å rette av grunnen brukte vi frest asfalt og veghøvel. Vi skulle ha det helt rett og ordentlig.

Gudmund Tvedt Græsby ville også at ungene skulle slippe å bruke så mye tid på å lete etter pucken. Derfor rammet dugnadsgjengen inn hele isflaten med 1,20 meter høye vant.

– Vi skrudde impregnerte bord på europaller, som vi satte på høykant. Det ble veldig bra, sier Tvedt Græsby.

Fire lysmaster gir ungene godt boltrelys på den glatte isen.

Og apropos is. De fleste hockeyanlegg med respekt for seg sjøl har egen ismaskin.

– Ismaskinen er et spleiselag. Vi lette på finn.no, og fant ei brukt maskin som var til salgs i Sande i Vestfold. Den hadde blitt brukt på en bandybane der. De skulle ha 15.000 kroner for den, men vi fikk den for 5.000 kroner etter hvert, sier Gudmund Tvedt Græsby, som er veldig takknemlig for at så mange har stilt opp på dugnad for å få Jevanord-løkka ferdig.

– Opp mot 40 personer har vært her på dugnad. Banen blir brukt av voksne også.

Da HA-sporten var på besøk tirsdag kveld, var det et yrende liv på Jevanord-løkka. Duringa fra et aggregat var fin bakgrunnsmusikk for kvitrende, livlige unger. De fleste som var der koste seg med kølle og puck, og midt i ungehaugen sto Patrick Thoresen og organiserte skuddkonkurranse.

– Utrolig bra

Da skuddkonkurransen var ferdig tok Djurgården-spilleren, med en hockey-cv de fleste misunner ham, av seg skøytene, og tok jobben med å grille pølser til sultne unger

Patrick, som hadde med seg sønnen Fabian (9), var imponert over det de hadde fått til på Jevanord-løkka.

– Dette er blitt utrolig bra. Jeg husker godt de mange timene jeg tilbrakte på løkka på Hamar vest.

Patrick Thoresen forteller at det var gode og varme ildsjeler som gjorde det mulig å leke seg på løkka den gangen også.

– Vi spilte mye på løkka. Det er mer læring i løkkehockey enn det folk tror. Ungene trener teknikk, samtidig som de leker, og har det utrolig moro. Du kan jo spørre Mats (Zuccarello) om hvor mange timer han brukte på løkka da han var yngre. Her er det bra is også, og det er jo moro at de har egen ismaskin, sier Patrick Thoresen.

Fornøyde unger

Jørgen B. Presterudstuen (9) var en av dem som var på besøk tirsdag kveld.

– Jeg har en hockeybane hjemme, men denne er større og finere. Dette er nesten like bra som en proff hockeybane. Det er bra at de har skikkelig lys og fine vant, sier Jørgen, før han spinner videre på skøytejerna i retning nærmeste mål.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PÅ BESØK: Patrick Thoresen (i blå lue) tok ansvaret for pølsegrillingen. Her sammen med Gudmund Tvedt Græsby (t.v.) og Anette Paulsen Morken.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke