20. jul
FAR OG SØNN: Ole Eskild Dahlstrøm ser at lagfølelsen også er noe som trigger sønnen Elias. Foto: Marthe Stenberg
 
Lagfølelsen betyr mye
Ole Eskild Dahlstrøm var i sin tid blant landets beste ishockeyspillere. Sønnen Elias (15) har vokst opp til å bli en lovende håndballspiller. Så rart det enn høres, så er faktisk fotball som fører dem sammen.

0
Publisert: 10.jul.2016 07:57
Oppdatert: 10.jul.2016 07:57

Elias Dahlstrøm husker det ikke, men han var på armen til pappa Ole Eskild, mens han og Storhamar har løftet NM-pokalen. Han var med på hockeyskole som liten, og et par turneringer. Det falt ikke i smak.

– Han fikk utstyr og anledning til å spille ishockey, men jeg hadde ikke noe behov for at han skulle bli hockeyspiller, sier Ole Eskild, som også innrømmer at håndball ikke helt er hans greie.

– Jeg var overhodet ikke interessert i håndball før han begynte. Jeg er generelt lite interessert nå, også.

Sønnen Elias syns det er helt greit at pappa ikke bryr seg så mye om idretten han har valgt.

– Jeg skjønner det egentlig. Pappa har drevet med hockey siden han var liten. Jeg interesserer meg jo heller ikke så mye for hockey, så det går litt begge veier.

Felles interesse

Selv om Ole Eskild ikke er så interessert i håndball, ser han ofte på når sønnen spiller. Dessuten har de funnet en helt annen ballidrett å samles om.

– Vi har felles engelsk fotballklubb. Det er Manchester United i tykt og tynt. Vi dro til England sammen i fjor, og så på City mot United. Da knyttet vi bånd, forteller pappa Dahlstrøm mens hårene reiser seg på armen hans.

Skal til Elverum på sikt

Selv om far og sønn har valgt to forskjellige idretter, ser Ole Eskild noe av seg sjøl i Elias.

– Som type er Elias en lagspiller. Han har i likhet med meg behov for å være på lag med noen, og få den type utfoldelse.

15-åringen har også planen klar for hvordan han skal nå så langt som mulig i håndball.

– Jeg har lyst til å bli god. Jeg skal spille en sesong til for Vang nå, så går jeg over til Storhamar. Der kan jeg bli i to-tre år, før jeg skal dra til Elverum og spille for A-laget der. Hvis jeg virkelig har lyst, skal jeg klare å få det til, sier Elias bestemt før pappa skyter inn:

– At man har et mål der oppe, og at det å spille for distriktets beste håndballag er et mål, syns jeg er veldig fint. Det er bra å ha noe å strekke seg etter, sier Ole Eskild som har lite tro på at hans fysiske gener kan føre Elias til håndballhimmelen.

– Ferdighetsmessig går det på hvor mange timer man trener, men det er den mentale biten jeg tror er genetisk. At man orker å trene og holde på over så lang tid at du blir god.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke