23. okt
Lars Lagerbäck blir nye landslagssjef.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Lars Lagerbäck: - En herlig utfordring 
Den svenske veteranen Lars Lagerbäck blir Per-Mathias Høgmos erstatter som norsk landslagssjef i fotball. Han gleder seg til å komme i gang.

NTB
Publisert: 01.feb.2017 12:03
Oppdatert: 01.feb.2017 12:22

Lagerbäck er enig med NFF om en treårig avtale

- Vi er veldig fornøyd med å presentere Lars. Vi er blitt enig om en treårsavtale innenfor fornuftige økonomiske rammer. Dette er et løft for norsk fotball, sa fotballpresident Terje Svendsen til den frammøtte pressen på Ullevaal onsdag.

- Dette kjennes bra og spennende. En herlig utfordring, sa Lagerbäck.

Han fikk spørsmål om Norges sjanser til å kvalifisere seg til VM.

- Det er vanskelig å vinne gruppen, men det finnes en mulighet til å bli toer og nå playoff. Men det blir vanskelig, erkjente trenerveteranen.

Hasteinnkalling

Norges Fotballforbund presenterte den nye landslagssjefen på en hasteinnkalt pressekonferanse onsdag.

Lars Lagerbäck kommer til jobben etter å ha ledet Island i perioden 2011-2016.

Helt siden Per-Mathias Høgmo fikk sparken i fjor høst har debatten rundt hvem som blir hans arvtaker pågått. En rekke navn har vært satt i forbindelse med den ledige jobben som landslagssjef, men Norges Fotballforbund har holdt kortene svært tett til brystet.

Inntil den nye landslagssjefen tok plass på det improvisere podiet i garderobeanlegget på Ullevaal stadion onsdag, forelå det ingen bekreftede meldinger på hvem valget hadde falt på.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har ledet jakten på Høgmo-erstatteren. 

Tøft år

Lagerbäck overtar et norsk landslag som har et trøblete sportslig år bak seg. EM-sluttspillet i Frankrike i sommer gikk uten Norges deltakelse. Sist nasjonens fotballhelter på herresiden deltok i et internasjonalt sluttspill var i EM i 2000. Da var nevnte Nils Johan Semb landslagssjef.

Kvalifiseringen til VM-sluttspillet i Russland neste sommer har også startet begredelig for Norge. Tyskland, Tsjekkia og Aserbajdsjan ble alle for sterke, og mot San Marino unngikk man et nytt nederlag med en voldsom sluttspurt de siste minuttene.

Norge er likevel kraftig på etterskudd etter fire av ti kamper. Det må et lite idrettsunder til om det skal bli VM-spill i Russland.

Solbakken sa nei

Flere kandidater har den siste tiden blitt knyttet til jobben som landslagssjef. Erik Hamrén, Lars Lagerbäck og Bob Bradley er blant dem. Valget falt altså på Lagerbäck.

Ståle Solbakken framsto på et tidlig tidspunkt som den klart heteste kandidaten, men FC København-treneren sa for en tid tilbake nei til videre forhandlinger med NFF. Solbakken opplyste da overfor NTB at han ønsket å fullføre sin nåværende kontrakt med FCK, og at stemningen i NFF var laber for en dobbeltrolle.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær har åpenbart også stått på NFFs ønskeliste. Nylig bekreftet Molde-ledelsen at toppfotballsjef Nils Johan Semb hadde bedt om å få innlede samtaler med Manchester United-legenden. Kort tid etterpå sa Solskjær selv at han ønsket å fortsette i Molde – og av den grunn ikke var aktuell som ny landslagssjef.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke